IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хоакин Финикс и Руни Мара: Това ли е Америка, в която искаме да живеем?

3 ноември 2020 14 50

Актьорите написаха писмо за мигрантската криза в страната

Снимка: Getty

Руни Мара и Хоакин Финикс говорят за деца, включително и за тяхното собствено. 

В есе, публикувано на 2 ноември, актьорите изразиха възмущението си от мигрантската криза в Америка. Заедно с това те за първи път зачекнаха темата и за новородения си син. „Миналата седмица научихме, че родителите на 545 деца, заловени на границата от имиграционните служби, все още не са открити“, пише двойката в писмо до списание People. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rooney Mara & Joaquin Phoenix (@rooneyphoenix) on

Звездите допълват, че като родители не могат да си представят каква болка изпитва всеки човек, който е отделен от детето си. „Като американци, ние сме длъжни да настояваме за отговори и да разберем защо тези семейства все още не са заедно“. 

През септември стана ясно, че Руни Мара и Хоакин Финикс са станали родители на момченце. Тогава режисьорът Виктор Кошаловски потвърди новината по време на филмовия фестивал в Цюрих. Той разкри и името на бебето – Ривър. Според фенове, детето е кръстено на покойния брат на Финикс – Ривър, който умира през 1993 година, когато е само на 23. 

В есето на двойката се говори главно за управлението на Тръмп и как то разделя родители и деца. Според актьорите, всичко това ще се отрази пагубно на малчуганите, които ще трябва да живеят в страх без своята опора. „Трябва да се запитаме дали това е страната, в която искаме да живеем“, пишат те. Звездите добавят, че искат някой ден да кажат на сина си, че Америка се е борила срещу насилието и жестокостта и е направила всичко възможно, за да събере отново деца и родители. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rooney Mara & Joaquin Phoenix (@rooneyphoenix) on

Думите на Финикс и Мара идват само ден преди президентските избори в САЩ. За Белия дом се борят Джо Байдън и Доналд Тръмп, а много звезди насърчават феновете си да гласуват. Резултатите могат да се забавят, тъй като тази година повечето американци избраха да пуснат своя вот по пощата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари