IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентски избори в САЩ: Звездите празнуват победата на Байдън и Харис

9 ноември 2020 10 55

Празненствата започнаха веднага след обявяването на предварителните резултати

Снимка: БГНЕС

Америка празнува така, сякаш е спечелила война. След победата на Джо Байдън и Камала Харис за президент и вицепрезидент, улиците в страната се напълниха с щастливи хора, които пееха, танцуваха и вееха знамена, за да покажат щастието си от смяната на Доналд Тръмп. Борбата беше оспорвана, а бюлетините се брояха цели три дена, като лидерът в различните щати постоянно се сменяше.

В крайна сметка Джо Байдън успя да спечели нужните 270 електорални гласа, като обърна вота в ключови райони като Пенсилвания и Джорджия. С това той се превърна в 46-ия президент на Съединените щати, пишейки история като най-възрастния главнокомандващ на страната и този, който го избират с най-много гласове. Печели с повече от 70 млн. бюлетини в своя полза.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris) on

Вицепрезидентът му – Камала Харис, също има с какво да се похвали. Тя става първата жена, първият чернокож и първият потомък на азиатци, който влиза в Белия дом и сяда сред първите двама. Именно тези победи за историята карат американците да празнуват, въпреки продължаващата пандемия. Те показаха на света, че обединението на една нация води до желаните успехи.

След обявяването на резултатите, известните личности изразиха своята радост за Байдън и Харис. Те използваха социалните мрежи, за да поздравят дуото и да му пожелаят успех в следващите четири години. Някои от звездите поздравиха Джо Байдън, а други пък обърнаха внимание на Камала Харис и историята, която тя продължава да пише.

Лейди Гага, Джон Леджънд, Барак и Мишел Обама, Ариана Гранде, Селена Гомес, Лизо и много други се включиха в поздравленията. Харис и Байдън пък благодариха на Америка, че им е гласувала доверие и обещаха да оправдаят доверието, което избирателите са им гласували. „Работата, която имаме е трудна, но ви обещавам, че аз ще бъда президент на цяла Америка, независимо дали сте гласували за мен“, написа Джо в Туитър.

Харис допълни, че тези избори не са важни само за нея и Байдън, а за цяла Америка. „Това е за душата на страната и за нашата готовност да се борим за нея. Имаме много работа пред нас. Да започваме“, написа избраната за вицепрезидент.

Вижте как звездите реагираха на историческата победа на Джо Байдън и Камала Харис

Лейди Гага

Изпълнителката беше един от върлите поддръжници на победителите и дори се появи в последния ден от президентската им кампания в Пенсилвания. Тогава тя заяви, че Доналд Тръмп е неподходящ да ръководи Америка и всички трябва да се обединят, за да го уволнят.

„Джо Байдън, Камала Харис и хората в Америка, вие току-що направихте най-добрия жест на доброта и смелост, който човечеството някога е виждало“, написа Гага в социалните мрежи.

Майли Сайръс

Сайръс използва един забавен клип, в който Джо Байдън сякаш пуска популярната ѝ песен „Pary in the USA“. Всъщност подобно видео има, но в него бъдещият президент на САЩ не избира това парче, а испанския хит „Despasito“, за да отпразнува Месеца на испанската култура в Америка.

Ким Кардашян

Въпреки че съпругът ѝ Кание Уест се кандидатира за президент, Ким явно не е гласувала за него. Тя публикува снимка на Байдън и Харис, допълвайки я с три сини сърца. Описанието говори само по себе си и доказва, че едно семейство невинаги споделя едни и същи пристрастия.

Джон Леджънд

Изпълнителят използва социалната мрежа Instagram, за да изрази благодарността си към Филаделфия, която изигра важна роля за победата на Байдън. Именно тя обърна резултата в щата Пенсилвания, където до последно се смяташе, че Доналд Тръмп ще получи 20-те електорални гласа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Legend (@johnlegend) on

„Благодаря, Филаделфия, че доказа демократичността си по този начин!“, написа Леджънд.

Лизо

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on

Звездата публикува видео в социалните мрежи, където заяви, че е време виновниците да си понесат последствията. „Време е те да слушат. Време е за ясна промяна в политиката и в живота ни“, написа Лизо.

Ариана Гранде

Гранде използва Instagram и Туитър, за да изрази радостта си от победата на Байдън и Харис. Тя сподели клип от празненствата в Америка и заяви, че има сълзи в очите си.

Дженифър Лопес

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?DARK QUEEN? (@roza.t_jlover) on

Звездата също не успя да сдържи емоциите си, когато научи че Доналд Тръмп ще напусне Белия дом. Тя публикува клип, в който каза, че е време Америка да се излекува от дълбоките рани, които получи през последните четири години.

Ева Лонгория

Актрисата показа в социалните мрежи телевизора си, на който е изписана победата на Байдън.  „Демокрацията победи“, написа тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари