IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се сбогуваха с близък член от семейството

25 ноември 2020 14 50

Кучето им Лупо е починало на 9 години

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се сблъскаха с тежка загуба преди няколко дни. Двойката сподели в социалните мрежи, че кучето им Лупо е починало миналия уикенд.

Английският кокер шпаньол е дете на куче, притежавано от родителите на Кейт – Майкъл и Карол Мидълтън, и е дадено на херцозите като коледен подарък през 2011 година. „За съжаление, миналият уикенд нашето куче Лупо почина“, пишат Уилям и Кейт под снимка на домашния си любимец. Двойката добавя, че той е бил сърцето на семейството и много ще липсва на всички.

Лупо беше доста обичан от кралските членове и често присъстваше в официалните портрети на херцозите на Кеймбридж. Последно кучето беше включено в снимките за рождения ден на принц Джордж. Именно домашният любимец е виновникът Уилям и Кейт да изберат подобно име за първия си наследник. Двойката сподели, че са написали няколко имена на листове хартия и са ги оставили пред Лупо. Кучето се почудило, след което се запътило към Джордж и така било решено как ще се казва малкият принц.

През 2014 година Лупо става и централна тема в детска книжка. Тя се казва „Лупо и тайните на замъка Уиндзор“. Според официалното съобщение до медиите, историята разказва за приключенията на принц Джордж и домашния му любимец. „Лупо е на разходка с бавачката и принца в градината на замъка Кенсингтън, когато започват да се случват различни престъпления“, се казва в описанието. Добавя се, че един лебед е нападнат, а няколко кралски скъпоценности са били откраднати. Всички обвиняват Лупо, а неговата задача е да докаже невинността си.

През годините освен Кейт и Уилям, Лупо е радвал принц Хари, Пипа и Джеймс Мидълтън. Братът на херцогинята също изрази своята мъка от смъртта на домашния любимец. „Нищо не може да те подготви за смъртта на едно куче. За тези, които не са имали куче, може би е трудно за разбиране. Но онези, които имат, знаят, че това не е просто домашен любимец. Това е член на семейството, най-добър приятел, лоялен партньор, учител и терапевт“, пише Джеймс в социалните мрежи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Middleton (@jmidy)

Кучетата са важна част от кралското семейство. Принц Хари и Меган Маркъл осиновиха черен лабрадор, Пула, през 2018 година. Кралица Елизабет II пък е известна с любовта си към коргитата и е имала няколко през годините. За съжаление, последният ѝ домашен любимец почина през 2018 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари