IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Клуни и Селена Гомес в списъка „Хора на годината“

3 декември 2020 14 40

Списание People разкри четирите си личности

Снимка: БГНЕС

2020 година. Много хора веднага потръпват, когато чуят тези думи. Последните 12 месеца не бяха никак добри за човечеството. Започнахме годината с ужасяващи пожари в Амазония и Австралия, за да стигнем до пандемия, с която все още не можем да се справим. Хиляди бизнеси останаха затворени, цели икономически отрасли трябваше да намалят работниците си, за да оцелеят през тези месеци. Спокойно можем да кажем, че 2020-а беше най-трудната година на този век досега.

Все пак трябва да намерим и повод да се похвалим. Всички направихме жертви, за да запазим себе си и близките си здрави. Успяхме да преминем през трудна изолация, да открием хубавото в лошата ситуация и да се сближим с най-важните за нас хора. Помагахме на съседите си, на местните бизнеси и на работниците на първа линия. Ръкопляскахме, дарявахме, носехме храна на възрастните и показахме, че всъщност човечеството може да се обедини.

И докато добрите дела на обикновения човек не ставаха световноизвестни, то тези на звездите получаваха признание от милионните им аудитории. Затова списание People реши да изкаже благодарности на четири личности, които са оставили голям отпечатък през последните 12 месеца. Всяка една от тях получава собствена корица и специално интервю, в което разказва за трудностите през годината и какво е научила досега. От People казват, че четиримата впечатляват не само с таланта си, но са се превърнали и в добрата сила в света.

Селена Гомес е на една от кориците. Тази година тя успя да се изкачи до номер едно в музикалните класации с албума си „Rare“, превърна се в телевизионна звезда със собственото си готварско шоу и е една от най-следваните звезди в социалната мрежа Instagram. Тя събира 195 млн. души, като през тази година използва платформата си, за да даде гласност на афроамерикански активисти. Това се случи по време на протестите в Америка, започнали след убийството на Джордж Флойд.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Гомес обаче не спря дотук. Тя също така пусна на пазара козметичната си линия „Rare Beauty“, като целта ѝ е да събере 100 млн. долара в следващите 10 години. Тези средства трябва да бъдат използвани за осигуряването на по-добри медицински услуги за хората с психични проблеми. Селена говори пред People за собствената си борба, като споделя, че хроничните болести могат да повлияят на човек както физически, така и психически.

Две години след като разкри, че страда от лупус, изпълнителката се подложи на бъбречна трансплантация, наложена заради усложнения от болестта. През март тази година тя създаде фонд за подпомагане на изследвания за лечение на лупус, като направи дарение към медицинския отдел в Университета в Южна Калифорния. Оттогава Гомес говори открито за болестта си и се е научила да приема белезите от операцията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

„В началото на възстановяването си бях малко тъжна. Тогава си помислих, че не изглеждам като преди и не знаех дали се чувствам добре в тялото си“, казва Селена пред People. Благодарение на хората около нея, изпълнителката постепенно започва да вярва в себе си и разбира, че белезите са символ на оцеляването и живота. „Сега по-скоро се чувствам като боец“. 

През септември звездата показа белега си за първи път, позирайки в цял светлосин бански костюм. Снимката беше публикувана в социалните мрежи, като събра хиляди положителни коментари от фенове и звезди. „Целта на всичко, което правя, е да покажа на някое младо момиче, което преминава през същите трудности, че не трябва да се страхува“. 

Освен Селена Гомес, People посочва и Джордж Клуни като част от „Хората на годината“. През декември той ще се завърне в светлината на прожекторите с филма „The Midnight Sky“, като много от критиците го гласят за номинация за „Оскар“. Освен това актьорът продължава с активизма си, започнат с фондацията му „Clooney Foundation for Justice“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

Клуни не само използва платформите си, за да се бори с политическото и социалното неравенство, но също така тихомълком дари 500 хиляди долара на инициативата „Equal Justice“. Дарението се случи след смъртта на Джордж Флойд. Освен това актьорът отдели 1 млн. долара за засегнатите от коронавирус в Италия, Лондон и Лос Анджелис. След като Бейрут беше почти разрушен от ужасна експлозия, Джордж дари и неизвестна сума за различни ливански благотворителни организации.

Израствайки през 60-те години в Кентъки, Клуни бързо научава, че е важно да се бориш срещу неправдата в света. „Аз съм от поколението, което беше свидетел на редица знакови убийства. Мартин Лутър Кинг, Боби и Джаки Кенеди, Малкълм Х и Медгар Еверс“, казва той пред People. Именно тогава разбира, че трябва да бъдеш част от промяната, ако искаш да я видиш. Актьорът взима пример от родителите си, които също се занимават с активизъм. Въпреки че 2020 година беше изключително трудна за всички, Клуни остава оптимист за следващите 12 месеца.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

Реджина Кинг и д-р Антъни Фаучи са другите двама, които получават собствена корица на People. Актрисата е носителка на „Оскар“ от 2019-а и на „Еми“ от 2020-а. Тя също така използва социалните си платформи, за да накара все повече хора да гласуват на президентските избори в САЩ. Д-р Фаучи пък се превърна в лекарят на цяла Америка. Той осигури напътствия за правителството по време на пандемията, които бяха аплодирани от всички.

Въпреки че той и семейството му са получавали смъртни заплахи, той продължи да бъде на предна линия, да успокоява хората и да им обещава, че заедно ще преминат през тази опасност. Като една от най-засегнатите страни по света, САЩ имаха нужда от д-р Антъни Фаучи по време на пандемията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

Трудна година, нали? Е, най-вероятно това ще ни накара да бъдем по-единни и по-силни през следващите. “Ще получим още няколко разранени кокалчета и обелени колена. Но след като тези рани зараснат, ние ще намерим красотата в белезите. Ще оставим настрана различията си, за да постигнем по-велики неща“, казва Реджина Кинг.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари