IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледа в двореца: Кралица Елизабет украси замъка Уиндзор

8 декември 2020 10 30

Тя ще прекара празниците там за първи път от 33 години

Снимка: БГНЕС

Коледата постепенно настъпва в замъка Уиндзор.

Кралица Елизабет II ще прекара празниците там, а домът ѝ вече е изпълнен с красиви декорации, включително и голяма елха. В социалните мрежи се появи видео, което показва как дървото е отсечено от градината на Уиндзор и заема мястото си в замъка. То ще бъде поставено в стаята, където Меган и Хари организираха сватбения си прием през 2018 година. Елхата е висока 609 см. и е украсена с лампички, хиляди орнаменти и ангел на върха.

Според People, елхите на кралското семейство идват директно от градината на Уиндзор. Тази традиция е започнала от кралица Виктория и се спазва до днес. Посетителите могат да видят украсата на замъка до 4 януари. Те имат възможност да посетят няколко стаи в Уиндзор, които са далеч от покоите на кралицата. Въпреки това, ако са големи късметлии, могат да станат свидетели на това как Елизабет язди кон, което тя често прави по време на пандемията.

През тази седмица стана ясно, че кралицата е отменила ежегодното си пътуване до Сандрингам за Коледа. Вместо това, тя и принц Филип ще останат в замъка Уиндзор, където са се изолирали още от март месец. „Взимайки предвид съветите на експерти, кралицата и херцогът на Единбург ще прекарат една спокойна Коледа в Уиндзор“, заяви говорител на Бъкингамския дворец. Това ще е първата година от 1987-а насам, когато Елизабет II няма да замине за Сандрингам.

Според източник, монархът и съпругът ѝ обожават да прекарват празниците с цялото семейство, но ще спазят ограниченията и ще бъдат само двамата на Коледа. „Както всички останали, те се надяват всичко да се върне към нормалното през 2021 година“, казва близък до двореца пред People. Все пак, кралицата и принц Филип може да се видят с част от семейството си, но детайлите за тези срещи все още се уточняват.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари