IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл с първа публична изява след признанието за спонтанен аборт

16 декември 2020 17 40

Тя отдаде почит на „тихите герои“ по време на пандемията

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл отдаде почит на всички, които са дали от себе си и продължават да подкрепят останалите по време на пандемията от коронавирус.

Херцогинята на Съсекс се появи изненадващо по време на специалния епизод „Герои“, излъчен по CNN. Тя изрази своето възхищение от хората, които даряваха храна, помагаха на уязвими общности и осигуряваха продукти от първа необходимост на възпрепятстваните си съседи и приятели. Изказването на Маркъл беше записано предварително, като това е първа нейна публична изява след признанието за спонтанния аборт.

Съпругата на принц Хари заяви, че е вдъхновена от историите на обикновени хора, които е чувала през тази година. „В цялата страна имаше такива, които поставиха собствените си нужди настрана, за да помогнат на тези, които са в нужда“, каза Меган. Тя добави, че тази година целият свят е изпитал невъобразими трудности, но някои семейства са се борили за всяка трохичка хляб на масата си. В този момент обаче лъчът светлина не идва от големите корпорации, а от човешкия дух, който захвърли различията настрана и се впусна в благотворителни акции и инициативи, за да помогне на уязвимите общности.

„Видяхме доброто в хората, в нашите съседи и как цялата общност се съюзява, за да покаже, че няма да стои безучастно и да гледа как другите гладуват“

Маркъл зачекна и темата за децата, които са останали без храна заради затварянето на училища и университети. По време на пандемията в САЩ, много ученици, разчитащи на изхранване от обществените столове, се озоваха в неприятна ситуация и имаха нужда от помощ. Освен това, много организации успяха да доставят храна и необходими продукти на възрастни и болни хора, които не трябваше да напускат домовете си.

„Тази вечер отдаваме почит на тези тихи герои. Те се различават в тълпата и направиха всичко възможно да осигурят нужното на уязвимите общности. Те направиха така, че хората около тях да не страдат в изолация. Те се грижеха за своите съседи в повече от един аспект“, допълни Маркъл. Тя заяви, че познава част от тези хора, а на други се възхищава от разстояние и аплодира всяка тяхна постъпка.

„Те ни показаха, на всички нас, че дори в най-тежкото време, ако бъдем единни, имаме силата да напомни на всеки, че има надежда и всичко ще бъде наред“

След като се премести в Лос Анджелис заедно със съпруга си принц Хари и 19-месечния Арчи, Меган участва в много доброволчески инициативи. През април тя и внукът на кралица Елизабет II помогнаха за раздаването на храна, която достигна до хора, които са критично болни и са изложени на голям риск от заразяване с коронавирус.

През юни пък кралската двойка посети „Homeboy Industries“ - организация, която се опитва да подобри живота на бивши затворници и хора, които преди са участвали в престъпни банди. През август Хари и Меган станаха част от събитието „Baby2Baby“, в което раздаваха училищни пособия на деца.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари