IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледа 2020: Как да приготвите празничния коктейл на Меган Маркъл?

7 декември 2020 16 30

Ароматен и с вкус на канела

Снимка: БГНЕС

Остават съвсем малко дни до Коледа. Обратното броене започна, след като вече отпразнувахме и Никулден. Постепенно украсяваме домовете си, приготвяме коледни сладки и избираме подаръци за най-близките си хора. Коледното настроение се е настанило и в дома на Меган Маркъл, която тази година ще прекара празниците далеч от Великобритания. Херцогинята, съпругът ѝ принц Хари и синът им Арчи ще посрещнат Коледа и Нова година в Лос Анджелис заедно с майката на Маркъл – Дория.

Където и да се намира обаче Меган обича да приготвя сама голяма част от ястията и напитките на масата. Преди години тя сподели своята любима рецепта за празничен коктейл, който всеки от нас може да си направи у дома. Със затварянето на кафенетата и ресторантите, тази напитка е добре дошла както за нас, така и за гостите ни.

Говорейки пред списание Grazia през 2015 година, Меган споделя за своите декорации, които включват гирлянди, поставени върху огледалата, както и избирането на изцяло бели цветя, които да сложи в ниски вази. Тя също така разкри любимите си гарнитури за празничната вечеря – картофи с кленова глазура за посрещането на приятелите.

Най-важното обаче е, че тя сподели рецепта за бадемовия си коктейл, който сервира на гостите по време на празниците.

Необходими продукти:

4 чаши неподсладено бадемово мляко (можете да си го направите сами, като блендирате сурови бадеми с мляко и прецедите сместа)

1 ч. л. канела

1 ч. л. кардамон

1 ч. л. джинджифил на прах

1/2 ч. л. карамфил

6-8 сушени фурми, накиснати във вода

Любимият ви бърбън

Канелени пръчици

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в блендер, с изключение на алкохола и след това ги преместете в малка тенджера. Включете котлона на ниска температура, докато течността се нагрее и след това добавете 120-180 мл от алкохола, в зависимост от желанието на гостите ви.

След като коктейлът е готов, изсипете го в красиви чаши и го украсете с пръчици канела.

коктейл istock

Снимка: iStock

Ако предпочитате тази напитка студена, пропуснете загряването и я направете в шейкър за коктейли. Сервирайте я в чаши за шампанско с канела или захар по ръба.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари