IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грандиозни събития, които очакват британското кралско семейство през 2021 година

4 януари 2021 18 00

Големи годишнини и раждането на деца

Снимка: БГНЕС

Големи събития очакват кралското семейство през 2021 г. Ето и 5 от най-важните в личен план дати.

Принцеса Юджини

Няколко месеца се говори за бременността на принцеса Юджини. А през септември официалният акаунт на Бъкингамския дворец в Instagram обяви, че Юджийн Йоркская и съпругът ѝ, бизнесменът Джак Бруксбанк, очакват раждането на първото си дете. Очаква се бебето да се роди през следващите седмици. Хлапето ще стане девети правнук на кралица Елизабет и принц Филип. Великолепната сватба на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк се състоя през януари 2018 г. в Лондон. Двойката се ожени в параклиса „Сейнт Джордж“ на територията на замъка Уиндзор, където принц Хари и Меган Маркъл преминаха през същото тайнство. Празникът се проведе в кралски мащаб. Бъдещите съпрузи поканиха 800 гости на сватбата.

100-годишнина на принц Филип

През юни в кралското семейство ще се случи значимо събитие: съпругът на кралица Елизабет ще навърши сто години. Според източник от Бъкингамския дворец самият принц Филип „не иска шум“ около годишнината си и отказва да бъде домакин на голямо тържество.
Ако пандемията не се забави до лятото, тогава кралският клан ще се събере по случай важната дата за малка семейна вечеря. Очаква се по това време принц Хари и Меган Маркъл да бъдат в Лондон: Игрите на непобедените трябва да започнат в края на май, които бяха отменени миналата година.

95-та годишнина на кралица Елизабет

Също толкова значима годишнина се очаква през 2021 г. за Елизабет II. Тя навършва 95 години. Самият рожден ден на Нейно Височество се празнува на 21 април, но традиционният великолепен парад по повод важната дата – Trooping the Color - се провежда през втората събота на юни. Вярно е, че 2020 г. направи свои корекции. Честванията се проведоха в замъка Уиндзор на 13 юни, но със значителни ограничения с оглед на предпазните мерки по време на пандемията на коронавируса. Обикновено на този ден цялото кралско семейство се събира заедно на балкона на Бъкингамския дворец и следи отблизо великолепния парад, в който участват 1400 войници, 200 коня и 400 музиканти. Миналата година Trooping the Color се проведе много по-скромно на територията на замъка Уиндзор, където кралица Елизабет се изолира с принц Филип. На парада присъстваха войници от 1-ви батальон на гвардията на Уелс. Те са тези, които пазят замъка. Подполковник Хенри Ллеулин-Ашер отговаряше за това. Оркестърът на домашната дивизия отговаря за музикалния съпровод.

10-та годишнина от сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Великолепно тържество в съответствие с всички кралски канони се състоя на 29 април 2011 г. в Уестминстърското абатство в Лондон. Този ден се превърна в държавен празник във Великобритания, а самата церемония беше сравнена по мащаб на представяне със сватбата на принц Чарлз и принцеса Даяна. До този момент херцогът и херцогинята на Кеймбридж имат три деца. Принц Джордж е роден на 22 юли 2013 г., принцеса Шарлот на 2 май 2015 г., а принц Луи на 23 април 2018 г. Според многобройни слухове обаче през 2021 г. принц Уилям и Кейт Мидълтън ще решат да станат родители за четвърти път.

Завършване на пробния период „Мегзит“

Когато херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха желанието си да се откажат от по-голямата част от кралските задължения и да получат финансова независимост, Елизабет II даде на съпрузите една година да вземат окончателно решение. Принц Хари и Меган Маркъл загубиха титлите си, но успяха да останат покровители на някои благотворителни организации. Пробният период трябва да приключи на 31 март 2021 г., но съпрузите искат да го удължат, за да продължат своите проекти. Британският таблоид The Sun съобщава, че в началото на януари Хари и Меган са насрочили виртуална среща със семейството си, след което принцът планира лично да посети семейството си в Лондон – пътуването му зависи от карантинните мерки. Източник добавя, че херцогът също се надява да си върне военните постове, които е загубил поради Мегзит. През есента Бъкингамският дворец дори отхвърли искането на Хари да се поднесе венец от негово име в Деня на паметта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари