IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Традиции за Коледа, които британското кралско семейство спазва

24 декември 2020 16 30

Някои ще бъдат отменени заради мерките срещу коронавируса

БГНЕС

Коледа 2020 ще е доста по-различна от предишните. Заради разпространението на коронавируса много семейства няма да могат да се съберат около празничната трапеза, а при някои размяната на подаръци най-вероятно ще става чрез куриери.

Кралица Елизабет и нейните роднини имат множество традиции и специални мероприятия, които задължително изпълняват преди и на самия празник. След като обаче тя и съпругът ѝ принц Филип посрещнаха своята годишнина от сватбата без гости, нищо чудно да не участват в тях или да ги отменят.

Приготвяне на традиционни сладкиши, сутрешно ходене на църква, официални обяд и вечеря, специална игра на футбол за служителите им, са част от нещата, които представителите на британското кралско семейство спазват по Коледа. Дори и да не се срещат с много хора, те със сигурност ще намерят начин, за да изпълнят онова, което от години правят за Рождество Христово.

Ето няколко традиции, за които може и да не знаете, че семейството на английската кралица почита по Коледа. Някои може да бъдат променени заради пандемията или в тях да се включат нейните внуци и правнуци.

1. Коледен обяд в Бъкингамския дворец

През седмицата преди Коледа кралицата е домакин на традиционен за това време на годината обяд. Все още няма официално изявление дали той ще бъде отменен, но ако се случи, то най-вероятно ще премине през специални мерки за сигурност и влизане с отрицателен тест за коронавирус, за да може екипът на кралицата да е сигурен, че нейното здраве няма да бъде застрашено.

Елизабет втора,

2. Благотворителни коледни партита

Всяка година представителите на кралското семейство подкрепят различни инициативи и благотворителни организации като са почетни гости на техните партита. В духа на пандемията, те най-вероятно ще вземат участие в техни виртуални „сбирки“ и ще изпратят финансовата си подкрепа.

През 2018 г. принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън организираха тържество за военни и техните семейства.

Уилям и

3. Изпращат коледни картички

Подобно на много семейства по света, кралските особи изпращат коледни картички. Но те не са предназначени само за техни роднини.

По данни на Бъкингамския дворец, всяка година Елизабет Втора и принц Филип надписват около 750 коледни картички, като започват да ги приготвят още от лятото, докато си почиват в лятната резиденция.

Освен на представители на кралските семейства по света, те задължително пращат картички на най-различни организации и доброжелатели, с които поддържат тясна връзка през годините.

4. Кралицата пътува с влак до Сандрингам

Кортежът на Елизабет II пристига на гара „King's Lynn“, където тя хваща специален влак, в който се вози в първа класа заедно със съпруга си, за да стигне до своя дом, намиращ се северно от Лондон, където прекарва Коледа и другите празници.

Е, тази година това пътуване едва ли ще се осъществи или ако се случи, то гарата ще трябва да бъде отцепена, като във влака пътуват само кралските особи, при това задължително с предпазни маски. 

Елизабет Втора

5. Принц Уилям и принц Хари играят футбол

Двамата братя обичат да играят футбол, а както знаем, в някои страни като Англия, футболните мачове по празниците са нещо обичайно.

Уилям и Хари организират мач за своя персонал в Сандрингам, като най-често всеки играе в противоположния отбор. По време на тези мачове може да видим херцогът на Кеймбридж да носи чорапи на „Астън Вила“, докато брат му – на „Арсенал“.

Все още въпросната среща, която е истинска радост за техните служители е под въпрос заради разпространението на коронавируса. Ако се състои, най-вероятно той ще е без публика.

Камила, Елизабет

6. Семейството украсява множество елхи за Коледа

Всяка година преди Коледа, в Мраморната зала в Бъкингамския дворец пристигат три огромни елхи. Традицията да се украсява именно този брой на въпросното място идва още от Кралица Виктория.

Но освен въпросните елхи, които заемат централно място в дома на Елизабет Втора, из дома ѝ има още множество по-малки, които тя и семейството ѝ украсяват с удоволствие.

Според източник на Good Housekeeping, в трапезарията на семейството в Сандрингам, има специално сребърно дърво, за което има по-различни украшения. Естествено, кралицата държи правнуците ѝ да се включат в украсяването. Тази година обаче тя не ги извика за традицията, защото може да са преносител на коронавирус. 

Елизабет Втора,

Снимки: БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари