IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тараджи П. Хенсън: Не знаех как да кажа на сина си, че баща му е убит

12 януари 2021 08 40

Актрисата призна, че по време на пандемията е направила опит за самоубийство

Снимка: БГНЕС

Тараджи П. Хенсън говори откровено за един от най-ужасните моменти в своя живот – опитът да обясни на 9-годишния си син, че баща му е бил убит.

В епизод от поредицата Peace of Mind with Taraji актрисата разговаря с водещата Трейси Дженкинс и терапевта Сиера Хилсман. Трите дами дискутират трудния диалог, който Тараджи е трябвало да проведе със сина си Марсел, който сега е на 26 години. „Животът на бащата на сина ми беше изненадващо отнет и аз не знаех как да го обясня. Не можех да му кажа, че е убит, затова му казах, че е загинал при инцидент, спомня си звездата.

Няколко години по-късно Марсел разбира истината и пита майка си защо го е излъгала. Тогава двамата започват да ходят на терапия, за да се справят с трудния момент. Терапевтът Сиера Хилсман казва, че тази тема е доста деликатна за децата. Според нея, ако родителите искат да кажат истината за такъв труден момент, трябва да използват думи, подходящи за възрастта на малчуганите. „Бих му обяснила, че понякога има ситуации, в които зли хора правят ужасни неща на други хора. В твоя случай, някой е убил баща му“, казва Сиера на Тараджи.

Актрисата признава, че не е имала куража да го направи по този начин. Тя добавя, че ѝ е било много трудно да чуе за убийството по новините или да го чете във вестниците. „Просто нямах правилните думи. Не знаех как да го кажа на 9-годишно момче“.

Уилям Джонсън е бил убит на 26 януари 2003 година, след спор заради спукана гума. Според полицейски доклад, Шарлот Никълсън и Ръсел Никълсън са обвинени в предумишлено убийство. Те все още са били в стаята с умиращия Уилям, когато полицията е пристигнала на мястото. Органите на реда казват, че Джонсън е пристигнал в апартамента на двойката, за да говори с Шарлот за инцидент, в който гумата на негов приятел е била нарязана. Мъжът е намерен на пода с няколко прорезни рани в главата, тялото и краката. Час по-късно е обявен за мъртъв.

В поредицата Peace of Mind Тараджи разговаря за психичните проблеми, особено за онези в чернокожата общност, със звезди, експерти и фенове. Всеки един от епизодите се фокусира върху различна болест. Звездните гости се появяват в понеделник, а след това Хенсън разговаря с Трейси Дженкинс и професионалисти, за да се гмурнат по-надълбоко в темата и да предложат различни техники за разрешаване на ситуацията.

Именно в това предаване преди няколко седмици стана ясно, че Тараджи е направила опит за самоубийство по време на пандемията. Тя си спомня за тъмен момент, когато се е почувствала изолирана и изтощена. „В продължение на няколко дни не можех да стана от леглото, не се интересувах от нищо. Това не съм аз. Тогава започнах да мисля за самоубийство. Тези мисли се въртяха в главата ми в продължение на две нощи“, казва актрисата.

Преди това Тараджи признава, че си е закупила пистолет. Сметнала е, че синът ѝ вече е голям и ще се справи със загубата. „Мислех си, че мога да отида в банята и да приключа всичко. Исках всичко да свърши“. След като актрисата започва да се дистанцира и да не отговаря на приятели и роднини, те се притеснили и се свързали с нея. Разказала на приятелка за тъмния си момент и с нейна помощ е успяла да го преодолее.

Звездата казва, че споделянето на подобни мисли с близък човек може да спаси живот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари