IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл се отказаха от социалните медии, но защо?

16 януари 2021 15 00

Принципи или финансов въпрос стои зад решението им...

Снимка: БГНЕС

Съвсем скоро стана ясно, че принц Хари и Меган Маркъл изоставят социалните мрежи и няма да ги ползват за реклама на новата си фондация Archewell. Също така херцозите на Съсекс не планират да възобновят своите акаунти в Instagram и Twitter, които спряха да използват миналата година след „Мегзит“.

Също толкова малко вероятно е Маркъл да има лична страница в социалната мрежа. Въпреки че беше запален потребител на Instagram, преди да се срещне с Хари. Съвсем наскоро двойката редовно се противопоставя на „токсичната“ среда, която преобладава в Интернет.

Кралският експерт Ръсел Майерс обаче смята, че решението на херцозите на Съсекс да напуснат социалните мрежи е по-скоро свързано с „финансовия въпрос“, отколкото с принципната им позиция. Факт е, че не толкова отдавна Меган и Хари подписаха „сделки с големи пари“ и не искат да раздават съдържание „безплатно“.

„Големите сделки с Netflix и Spotify дават на съпрузите нови отговорности. Те са сключили финансови сделки с гигантите и затова очевидно искат да защитят съдържанието им. Те няма да го споделят безплатно“, увери Майерс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари