IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арнолд Шварценегер агитира хората да се ваксинират

25 януари 2021 10 40

„Елате с мен, ако искате да живеете!“, настоява той „

БГНЕС

Арнолд Шварценегер вече е ваксиниран. Звездата от „Терминатор“ показа в Instagram как му поставят първата доза от ваксината срещу COVID-19. Във видеото той е в колата си на специален за целта паркинг в Лос Анджелис, като дори не слиза от нея, а само подава дясната си ръка на медицинския служител.

„Днес беше добър ден. Никога не ми е било по-приятно да се редя на опашка. Ако сте в приоритетните групи, запишете се“, прикани 73-годишният актьор.

„Елате с мен, ако искате да живеете!“, настоява бившият губернатор на Калифорния. Той обаче не уточнява каква марка ваксина е получил.

По-късно в своите профили в социалните мрежи Шварценегер показа, че преди да вземе решението за ваксинация, е прочел доста информация по темата, информирал се е и от проучвания на вирусолози и епидемиолози.

„Винаги съм казвал, че трябва да знаете силните си страни и да се доверявате на експертите. Ако искате бицепси, слушайте мен, защото с това се занимавам цял живот и съм известен като най-добрия бодибилдър за всички времена. Всеки има своята специалност“, каза Арнолд и посочи, че само от видеа в YouTube няма как да знаем повече от лекарите.

Холивудският актьор даде пример с това, че когато на някого му гори къщата, веднага ще извика пожарната. Същото е и с ваксинацията – когато експерти от цял свят доказват, че ваксините са безопасни, ние трябва да им повярваме, защото отрицателните мнения в някои платформи не са представителна извадка.

„Някои казват, че е проява на слабост да вярваш на експерти. Глупости. Слабост е да не си признаеш, че не знаеш всичко. Слабост е да мислиш, че нямаш нужда от съвети на експерти и да вярваш само на източници, които потвърждават това, в което искаш да вярваш“, категоричен е той.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари