IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една година от смъртта на Коби Брайънт: Звездите отдават почит

27 януари 2021 18 00

На 26 януари хеликоптерът на баскетболиста се разби и загинаха девет души

Снимка: Getty

Холивудски и спортни звезди по света отдадоха почит на Коби и Джиана Брайънт година след смъртта им.

На 26 януари 2020 г. 41-годишният баскетболист и 13-годишната му дъщеря бяха сред деветимата загинали при разбиването на хеликоптер в Калабасас. Другите жертви са баскетболният треньор Джон Алтобели, съпругата му Кери, дъщеря им Кристина, баскетболната треньорка Пейтън Честър, баскетболистката Сара Честър и пилотът Ара Забаян.

Във вторник Ванеса Брайънт отбеляза тъжната годишнина, публикувайки писмо от една от най-добрите приятелки на Джиана. 38-годишната съпруга на Коби сподели думите с последователите си в Инстаграм, пишейки свое собствено послание. „Днес получих това прекрасно писмо от една от приятелките на Джиана. Обичам те, Обри. Благодаря ти за прекрасното споделяне на своите спомени с моята Джиджи и че ми позволи да ги публикувам тук“, пише Ванеса.

Тя допълни, че дъщеря ѝ е невероятна и постоянно ѝ липсва. „Никога няма да разбера защо/как такава трагедия може да се случи на такива прекрасни, мили и невероятни човешки същества. Не ми изглежда реално. Коб, всичко направихме правилно. Джиджи, все още караш мама да се гордее. Обичам ви!“, завърши Ванеса.

В социалните мрежи отдаването на почит към Коби не спря през целия ден. Един от най-близките му приятели – Алекс Родригес, сподели снимка и видео, казвайки че все още не може да повярва как е изминала една година от трагедията. „Коби беше много повече от баскетболен играч и му беше писано да постигне още повече. Липсват ми разговорите ни, съобщенията за семейството, бизнеса, спорта и музиката. Липсва ми той!“, пише бейзболистът.

Той изказа съболезнования и на останалите семейства, които са загубили близък човек в катастрофата. „Днес и всеки ден помнете, че животът е кратък. Прегърнете любимите си хора. Обадете се на приятел, с когото не сте разговаряли отдавна. Не забравяйте да се усмихвате. Почивай в мир, Коби. Обичам те“.

Майкъл Б. Джордан също сподели снимка на Коби и Джиана, пишейки че може да опише тази една година само с едно – „Ценете семейството. Ценете времето“. Актьорът изпрати любовта и подкрепата си към цялото семейство на Брайънт и заяви, че баскетболистът и дъщеря му никога няма да бъдат забравени.

„Общността на „Лейкърс“ винаги ще помни брилянтността, легендарността и отдадеността ти“, написа Меджик Джонсън. Синтия Ериво пък заяви, че някои връзки са много по-силни от физическите изживявания. Кери Уошингтън изпрати подкрепа към семействата на загиналите и заяви, че всеки ден ги споменава в молитвите си.

„Липсвате и сте обичани. Сърцето ми е при Ванеса и цялото ѝ семейство“, пише Виола Дейвис. Тараджи П. Хенсън заяви, че все още не може да повярва, че е изминала една година от смъртта на две легенди. Пол Гасол, един от съотборниците на Коби в „Лейкърс“, написа, че не минава и ден, в който да не усеща присъствието му. „Надявам се ти и Джиджи да се усмихвате отгоре, виждайки колко силни и невероятни са момичетата ти... растат много бързо, братле“. Той добавя, че малкото му момиченце е получило името Елизабет Джиана и всеки ден ще ѝ напомнят защо са я кръстили така.

От „Лейкърс“ написаха само три думи, които са силни колкото цял роман. „Семейството е завинаги!“.

След като печели пет шампионата с „Лейкърс“, Коби все още е смятан за един от най-добрите баскетболисти на всички времена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари