IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл е премахната от акта за раждане на Арчи

2 февруари 2021 15 00

Според бившата херцогиня, тя не е дала съгласието си за това

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл и принц Хари вече от година живеят далеч от Великобритания, след като се отказаха от титлите и задълженията на кралски наследници. Двамата решиха да се отдадат на по-скромен живот, далеч от светлината на прожекторите и да обръщат внимание на сина си Арчи, както и на благотворителни организации, които са близки до сърцето им.

Първоначално Меган и Хари се преместиха в Канада, а след това се установиха в Лос Анджелис, където вече имат собствена къща. Двамата постепенно започнаха и да получават различни предложения за работа, като вече имат сделка с гиганта Netflix за различни филмови и телевизионни продукции. Освен това двойката пусна и свой подкаст, където хората за първи път чуха и гласа на малкия Арчи.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Въпреки че са далеч от кралския двор, проблемите на Меган и Хари не спират. Преди няколко дни таблоидът Sun съобщи, че името на Маркъл е било премахнато от акта за раждане на Арчи. В документа вече не се съдържа „Рейчъл Меган Маркъл“, а само титлата ѝ „Нейно Кралско Величество херцогиня на Съсекс“.

Според официалния представител на Маркъл, това решение е било взето от Бъкингамския дворец, като бившата актриса не се е съгласила с него. „Промяната на имена в публични документи от 2019 година е направена от двореца. Тя не е била поискана от Меган, херцогинята на Съсекс, нито от херцога на Съсекс“, се казва в официалното съобщение. Засега от Бъкингамския дворец отказват коментар по темата.

Арчи БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Статията в Sun включва и снимка на копие от официален документ, в който се казва, че името на Меган е било премахнато от акта за раждане през юни 2019 година по закона за Главния регистър. В него се посочва още, че името на Хари и титлата му също са били променени. Вместо „Негово Кралско Величество Хенри Чарлз Албърт Дейвид херцог на Съсекс“ той е записан като „Негово Кралско Величество принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид, херцог на Съсекс“.

Според Sun, промяната на имената идва на фона на проблеми в отношенията между Хари и брат му принц Уилям. Точно през 2019 година беше съобщено, че между тях има леко напрежение, което се е породило, след като Хари е споделил решението си да напусне кралския двор заедно с Меган. Таблоидът пише, че промяната в акта за раждане може да се приема като лека обида към херцозите на Съсекс, тъй като името на Кейт Мидълтън присъства във всеки акт за раждане на трите ѝ деца.

Арчи БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Говорителят на Меган заяви, че тя никога не би сменила сама името си в документа и всеки, който смята, че тя би го направила, не би трябвало да се нарича експерт по кралското семейство. „Има доста неща, които се случват в света. Нека се фокусираме върху тях, вместо върху истории, които не са истина“, допълва той.

Sun казва още, че промяната в имената може да бъде като ход на принц Хари, който иска да приближи Меган към личността на принцеса Даяна. Тя самата е използвала титлата си „Нейно кралско величество принцесата на Уелс“ в акта за раждане на Уилям и Хари, като името ѝ оставено извън документа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари