IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнерът на Меган Маркъл: Тя не беше готова за кралската си роля

1 февруари 2021 12 30

Клоуи Савадж изработва булчинската рокля на съпругата на принц Хари

Снимка: БГНЕС

Сватбата между принц Хари и Меган Маркъл се превърна в едно от събитията на 2018 година. Двамата си казаха заветното Да през май месец пред погледа на целия свят. Всички водещи телевизии предаваха церемонията на живо, а модните критици се надпреварваха да сипят похвали за сватбената рокля на Меган. Тиарата, която носеше, пък беше сравнявана с тази на принцеса Даяна, като много от феновете на кралското семейство се надяваха, че Маркъл ще тръгне именно по стъпките на покойната лейди Ди.

Малко след като Меган официално стана част от кралското семейство, започнаха и критиките към нея. От една страна, се казваше, че тя не спазва протоколите, че не се облича както трябва и влияе зле на принц Хари. От друга се твърдеше, че бившата актриса използва славата на херцогиня, за да привлече внимание към себе си, след като не е успяла в Холивуд.

Критиките не спряха дори след раждането на първородния син на двойката – Арчи. Тогава пък недоброжелателите заявиха, че Меган не се грижи добре за момчето, че го оставя в ръцете на бавачки и че въобще не знае как да го държи в ръцете си. Официални отговори на тези думи нямаше нито от Маркъл и Хари, нито от кралския двор.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Но цялата тази тежест е била непоносима за носене и бившите вече херцози на Съсекс взеха решение да напуснат кралското семейство само две години след сватбата си. Те се преместиха в Лос Анджелис, където отглеждат Арчи далеч от хорските погледи и се фокусират върху различни благотворителни организации.

И докато сватбата между Хари и Меган никога няма да бъде забравена, постепенно излизат детайли около нея, които подсказват, че бившата актриса има много подобна съдба като тази на принцеса Даяна. Майката на принцовете Хари и Уилям признава в интервюта, че в сватбения си ден е осъзнала, че в брака ѝ с принц Чарлз винаги ще има трима души – той, тя и Камила.

Сега една от жените, помогнали за изработването на емблематичната сватбена рокля на Маркъл, повдига завесата около 19 май 2018 година. Дизайнерката Клоуи Савадж привлича вниманието с няколко изказвания, които могат да променят мнението на света. Докато отказването на Меган и Хари от кралския двор беше изненада за всички, то Савадж казва, че го е очаквала. Според нея, бившата актриса не е била достатъчно подготвена за натиска, който идва с факта, че си кралска особа.

Меган и

Снимка: БГНЕС

„Мисля, че прецени грешно ролята си. Кралското семейство и преди е пречупвало хора. Кейт Мидълтън имаше достатъчно време да се адаптира към него, но Меган някак си се гмурна с главата надолу“, споделя Савадж пред Insider.

Докато Кейт Мидълтън и принц Уилям имат 8-годишна връзка преди сватбата си през 2011 година, то Маркъл и Хари обявиха годежа си само година след като публично потвърдиха взаимоотношенията си. Савадж смята, че актрисата не е била подготвена за всичките правила и разпоредби, изисквани от кралския двор.

„Те на практика разбиха Даяна, разбиха и Сара Фъргюсън“, казва дизайнерката. Тя добавя, че въпреки леката промяна в мисленето на кралското семейство, там все още има правила, които могат сериозно да навредят на всеки, който не може да ги изпълнява. „Меган можеше да си създаде изключителна роля, но мисля, че всичко това ѝ се стори доста трудно“.

Хари и Меган са чувствали напрежение през годините

Наскоро Хари каза, че медиите прокарват фалшиви истории за връзката му с Маркъл. „Моята страна от историята беше разказана по един начин, тази на съпругата ми по друг, което направи общия ни разказ съвсем различен от оригинала“, казва внукът на Елизабет II в интервю.

Меган в

Снимка: БГНЕС

Добавя, че именно този фалшив разказ е дал началото на целия тормоз, който се е стоварил върху семейството му. „Нищо от това нямаше да стане, ако историята ни беше разказана искрено“.

Меган не е била готова за цялото внимание

„Трудно е. Мисля, че никой не може да го разбере, но честно казано, нямах представа“, казва тя на журналиста Том Брадби в прочутото интервю, включено в документалния филм „Хари и Меган: Африканско пътешествие“, излъчен през 2019 година. Тя говори за цялото внимание от британските медии, когато е започнала да излиза с принца.

Добавя, че британските ѝ приятели я посъветвали да прекрати връзката още в началото, защото таблоидите ще унищожат живота им. Тогава Маркъл е помислила, че близките ѝ преувеличават и не е смятала, че една любовна история ще предизвика такъв голям отзвук.

Новото и по-спокойно начало

Според Брадби, двойката вече е много по-спокойна и е доволна от новия си живот в Америка. „Мисля, че се чувстват чудесно, да. Правят онези неща, които им харесват и от които се вълнуват“, споделя той в интервю.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Миналата година Меган и Хари отпразнуваха първата си Коледа на американска земя, като към тях се присъедини и майката на Маркъл. Според различни източници, тази година двойката може да бъде посетена от принц Уилям и Кейт Мидълтън, но всичко зависи от развитието на пандемията. Все пак, двете семейства изглежда са в добри отношения, след като бившите херцози са изпратили подарък на херцогинята на Кеймбридж по случай нейния 39-и рожден ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари