IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поддържане на форма в пандемия – какво прави Меган Маркъл?

17 януари 2021 18 00

Тя обожава йогата и разходките

БГНЕС

Заради пандемията и новите мерки, в България, а и в много други страни по света, фитнес залите са затворени. Това налага спортуването на открито или изпълняването на любимите упражнения в домашни условия. Изглежда доста трудно, особено ако нямате пътека, велоергометър или гирички вкъщи, но не и непостижимо, стига да сте мотивирани да се движите и поддържате формата си.

Много известни личности показват в профилите си в социалните мрежи, че имат плосък корем, макар да не тренират с инструктор. Разбира се, някои от тях, например Джей Ло, разполагат с домашен минифитнес, но други не се нуждаят от специални уреди, защото разчитат на конкретни упражнения, за които са необходими просто свободно пространство и една удобна постелка. Да вземем Меган Маркъл, която винаги изглежда невероятно. Дори и след спонтанния аборт, съпругата на Хари не се е отпуснала, защото продължава да следва своя режим.

Според Роберта Фиорито, водеща на подкаста Royally Obsessed, 39-годишната актриса държи на баланса между тялото и ума. А него постига чрез дейности като пилатес и йога.

Как Меган Маркъл поддържа форма по време на пандемията?

Докато бе във Великобритания и малко преди да роди Арчи, Меган поръча оборудване за йога студио, което искаше да има в дома си. Според близки до кралското семейство, тя е изпълнявала някои йога пози по време на бременността, а след това бързо се е възстановила благодарение на любимите си асани. Сега, премествайки се в Калифорния с мъжа си, сме сигурни, че тя отново има специално място в къщата си, където прави своите упражнения.

Преди години Меган споделя, че пилатесът е „най-доброто нещо, което бихте могли да направите за тялото си“. Макар някои да не намират упражненията за сериозно натоварване на тялото, с редовната практика ще установят, че са изключително полезни по време на пандемия. Особено за раздвижване на тялото след няколкочасовата работа на компютъра.

Що се отнася до йогата, Маркъл има доста опит, тъй като майка ѝ Дория е работила като инструктор в продължение на няколко години. Това е и причината любимата на Хари да познава древното изкуство още от малка.

„Меган е обсебена от йогата и наистина се занимава с уелнес и медитация... Занимава се с успокояващи медитативни практики“, коментира Фиорито пред списание Harper's Bazaar. Тя твърди, че бившата херцогиня на Съсекс прави по 15 минути йога всеки ден.

Освен с упражнения от йогата и пилатес, Меган поддържа формата си и чрез ходене пеша. Веднага щом напусна Великобритания, тя бе заснета да разхожда своите кучета.

Според специалиста по кралски особи, Маркъл обича разнообразието от упражнения в една тренировка Ако искате да последвате примера ѝ, може да си направите сесия от четири части, като включите по пет минути разтягане, йога упражнения, кардио и нещо друго, с което да натоварвате ѝ конкретна част от тялото. За това може да използвате приложения на своя телефон или си пуснете някой фитнес влогър, показващ нагледно какво да правите.

Стоейки в дома си в луксозния квартал Монтесито в Калифорния, Меган разполага с доста удобства, за да тренира. Според Роберта Фиорито, тя плува в басейна, има закрит фитнес, както и сауна. Водещата уточнява, че дори и да нямате тези екстри, може да се вдъхновите от старите ѝ фотосесии, в които тя показва различни йога упражнения.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Дори и да е заснела нови йога уроци, сигурно ще иска много пари за тях.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 3 години )
Защо пишете статия орз 2021 г. със снимки и данни от 2017 г? Подвеждащо , нелоялно и непрофесионално !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар