IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джиджи Хадид раждала у дома в продължение на 14 часа

8 февруари 2021 10 40

Моделката за първи път говори за щастливото събитие

Снимка: Getty

Джиджи Хадид споделя още детайли около раждането на първородната си дъщеря.

25-годишната моделка застава на корицата на списание Vogue за неговия мартенски брой и си спомня за момента, в който Кай се е появила на този свят. Джиджи и Зейн посрещнаха първото си бебе през септември 2020 година, като дълго време криеха името му. Все пак, преди няколко седмици името Кай се появи в описанието на Хадид в Instagram и всички научихме, че точно така се казва дъщеря ѝ.

В интервю за Vogue Джиджи споделя, че момиченцето се е появило седмица по-късно от очакваното, а раждането е продължило цели 14 часа. Всичко се е случило в семейната ферма в Пенсилвания, като до Хадид са били сестра ѝ Бела, майка ѝ Йоланда и местна акушерка, която е изродила бебето. А бащата – Зейн Малик, е бил този, който е хванал детето.

„Дори не осъзнах, че съм родила. Бях толкова изморена, но погледнах нагоре и видях, че Зейн я държи. Беше много сладко“, казва Хадид пред изданието. Според Vogue, звездата е смятала да роди в болница в Ню Йорк, но е променила мнението си, след като се изолира във фермата в началото на пандемията. Още една причина за домашното раждане е била, че майката и сестрата на Джиджи нямало да бъдат допуснати до родилното заради налагането на мерки за социална дистанция.

След като гледат филма The Business of Being Born, Хадид и Малик решават, че раждането ще бъде в домашна обстановка. Според интервюто, в спалнята на двойката е била поставена надуваема вана, а по време на раждането е звучал любимият детски роман на моделката – The Indian in the Cupboard. Зейн обаче изтеглил едноименния филм и двамата го гледали заедно в ранните часове на раждането.

Когато дошло време Джиджи да се справя с болката без упойка, тя е осъзнала, че просто ще трябва да стисне зъби. „Знаех, че ще бъде едно от най-болезнените неща в живота ми, но трябва да се предадеш и да си кажеш, че няма друг начин“, казва тя пред Vogue. Младата майка е била наставлявана от акушерката и Йоланда Хадид, които постоянно я насърчавали да напъва все по-силно.

Джиджи много добре знае, че цялото ѝ семейство се гордее с нея, но е имало и момент, в който тя е видяла ужаса, изписан на лицата им. „След като всичко приключи, със Зейн се погледнахме и си казахме, че ще изчакаме известно време, преди да пробваме за още едно дете“.

Кай, чието име означава „избраният“ на арабски, се отглежда от Джиджи и Зейн без помощта на бавачка. Според Йоланда Хадид, това решение е било взето и от двамата, за да могат да изградят по-добра връзка с дъщеря си. Според Vogue, родителите на Хадид и Малик също помагат, а пък Бела Хадид често чете приказки по телефона.

Двойката е решила да отгледа дъщеря си в Пенсилвания и да я научат на различните религии. Баща ми е мюсюлманин, а майка ми празнува Коледа. Имам чувството, че съм научила и за двете религии като малка. Мисля, че е чудесно да взимаш различни неща от различните религии, с които си свързан“, казва Джиджи.

И докато моделката е споделила няколко снимки на дъщеря си в Instagram, тя все още не е показала лицето ѝ. Според Бела Хадид, Кай трябва сама да реши дали иска да участва в социалните мрежи и дотогава лицето ѝ ще остане скрито.

Запазването на личното пространство на дъщеря ѝ не е изненада за феновете. Джиджи дълго време криеше факта, че е бременна. Според Vogue, тя разбира, че носи дете ден преди шоуто на Tom Ford през февруари, но съобщава новината чак през април. В момента Хадид се наслаждава на майчинството, ходи на работа, приема хиляди бебешки подаръци и се снима за модната библия Vogue.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари