IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каролине Возняцки е бременна с първото си дете

11 февруари 2021 14 40

Тенисистката и баскетболистът Дейвид Лий обявиха и пола на бебето

Снимка: БГНЕС

Каролине Возняцки има страхотна новина, която иска да сподели със света.

30-годишната тенисистка и съпругът ѝ Дейвид Лий очакват първото си дете. През юни трябва да се роди дъщеря им, а щастливата новина беше обявена от бъдещите родители в Instagram. Возняцки публикува няколко бебешки предмета и снимка от сонограмата, а Лий сподели снимка със съпругата си, която държи табела пред корема си, на която е изписано „Момиченцето ни идва през юни 2021“. И двамата заявиха, че нямат търпение да се срещнат с бебето и вече броят дните до юни месец.

Возняцки и Лий се ожениха през 2019 година пред 120 гости в Италия. Дългогодишната приятелка на Каролине, Серина Уилямс, беше кума. Сватбата се организира две години, след като бъдещите родители се сгодиха. През декември 2019 година тенисистката спря с професионалната си кариера, за да се фокусира върху семейството си.

„Винаги съм си казвала, че когато му дойде времето, има неща, които са по-важни от тениса. През последните месеци осъзнах, че имам цели, които се простират извън корта“, заяви Каролине по това време. Добавя, че една от тези цели е била сватбата ѝ с Дейвид, а сега е време да се насочи и към създаването на семейство.

Освен това шампионката иска да се занимава с повишаването на осведомеността относно ревматоидния артрит. Такава диагноза ѝ бе поставена през 2018 година. Това е нелечимо автоимунно заболяване, което причинява скованост и болки в ставите. „Това беше голям шок за мен“, казва Каролине пред списание People. Добавя, че в семейството ѝ никой не страда от болестта и не може да разбере как един млад човек като нея може да получи такава диагноза.

Ревматологът ѝ я успокоява, че може да живее нормален живот, стига да започне план за лечение. Това изисква да се вслушва в тялото си и да не се тласка към предела на силите си. Вместо това Возняцки трябва да преценява как се чувства всяка сутрин и съответно да планира своя тренировъчен график. „Знанието, че мога да имам деца и че всичко ще бъде наред, беше голямо облекчение“, добавя тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари