IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Филип не бил идеалният пациент

28 февруари 2021 13 30

Не обичал много хора да се грижат за него

Снимка: БГНЕС

Преди дни стана известно, че съпругът на кралица Елизабет Втора е бил хоспитализиран, след като се е почувствал зле в замъка Уиндзор. От Бъкингамския дворец отбелязаха, че принц Филип просто е следвал препоръките на своя лекар и няма място за притеснение за неговото състояние.

Кралският биограф Пени Джуниър, който е писал книги за Чарлз и Даяна, отбеляза, че Филип трудно може да се нарече идеален пациент, защото не обича да се говори за него.

„Той може да бъде доста груб и прям, ако усети, че хората се суетят около него. Това е човек, който не иска да му се натяква, че е на възраст, така че може да се раздразни, че е в болницата, където всички се грижат за него“, каза Джуниър в предаване на BBC. Биографът се пошегува, че фелдшерите в частната болница „Крал Едуард VII“ ще бъдат измъчвани от Филип тази седмица.

Причината за хоспитализацията не беше уточнена, но в официалното съобщение от двореца се подчертава, че това няма нищо общо с пандемията от коронавируса.

В началото на януари Елизабет и Филип бяха ваксинирани срещу COVID-19. Те бяха начело в списъка не заради статута си, а заради възрастта си.

През юни херцогът на Единбург ще отпразнува своята 100-годишнина, по случай която се подготвя грандиозно тържество в Лондон. Според запознати, бъдещият рожденик наистина не иска да празнува значимото събитие в голям мащаб.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари