IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет и принц Филип вече са ваксинирани срещу COVID-19

11 януари 2021 14 50

От двореца потвърдиха, че съпрузите са минали през процедурата успешно

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II и съпругът ѝ принц Филип са получили първа доза от ваксината срещу коронавирус. От Бъкингамския дворец потвърдиха новината и заявиха, че двамата съпрузи, които са съответно на 94 и 99 години, са в рисковата група и затова ваксинацията се налага възможно най-скоро.

Процесът се е провел в замъка Уиндзор, където Елизабет и Филип се изолираха още в началото на март. Двамата останаха там и за празниците, като за първи път от 33 години кралицата не организира семейно събиране в Сандрингам. Източници от кралското семейство разкриват, че новината е била споделена публично, защото кралицата е искала да избегне всякакви неясноти и спекулации относно ваксинацията.

Засега не се знае коя точно ваксина е използвана за кралското семейство, но във Великобритания продължава третият локдаун за тази пандемия, като всички ресторанти, дискотеки и магазини, които не са от първа необходимост, остават затворени. Училищата и детските градини трябваше да започнат работа след Коледа, но заради нарастващите случаи на коронавирус, този план беше променен.

Празните класни стаи засегнаха и кралското семейство. Принц Джордж и принцеса Шарлот продължават да учат онлайн, като принц Уилям и Кейт Мидълтън решиха да останат в дома си в Анмер Хол, вместо в Лондон. Внукът на кралица Елизабет беше един от представителите на кралското семейство, които изкараха коронавируса през 2020 година. Заедно с него, през заразата премина и баща му – принц Чарлз.

Съвсем наскоро Елизабет II отмени всичките си градински партита през тази година. Трите официални събития винаги се състоят през май в Бъкингамския дворец. Също така беше отменено и събирането в Шотландия по-късно през годината. В коледната си реч кралицата зачекна темата за изолацията и коронавируса.

„Интересно как една година, която ни държа настрана един от друг, успя да ни сближи още повече. Аз и моето семейство бяхме впечатлени от истории за хора, които работят доброволно за своите общности и помагат на онези в нужда“, каза кралицата през декември. Тя допълни, че продължава да се вдъхновява от добротата на непознати и това е нещото, което я успокоява в тези трудни времена.

В момента в Лондон е обявена четвърта степен на опасност. Това означава, че гражданите не могат да напускат домовете си, освен по наложителни причини като закупуване на храна, тренировка на открито, медицинско обслужване или работа, която не може да се върши от вкъщи.

Миналата седмица кралица Маргарет от Дания стана първата европейска представителка на кралско семейство, която се ваксинира срещу COVID-19.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари