IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Чао, бабче“: Милото сбогуване между принц Уилям и кралица Елизабет

14 декември 2020 10 50

Двамата ще прекарат коледните празници разделени

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се събраха с кралица Елизабет II и други кралски членове във вторник, когато херцозите на Кеймбридж посетиха замъка Уиндзор. В момента там се намира монархът на Великобритания и съпругът ѝ принц Филип. Двамата ще прекарат коледните празници далеч от Бъкингамския дворец заради продължаващата пандемия от коронавирус.

Това е първата среща на кралското семейство от началото на пандемията. На нея са присъствали Уилям и Кейт, Чарлз и Камила, принц Едуард, принцеса Софи и принцеса Ан. Докато събирането не беше заснето от папараците, то те успяха да уловят мил момент между баба и внук. На раздяла принц Уилям изпрати кралица Елизабет II с думите „Чао, бабче“. Това е рядък момент на сантименталност между двамата, като те винаги се опитват да се придържат към строгите кралски норми. Все пак, в края на деня те са просто баба и внук.

За разлика от други години, кралското семейство няма да прекара предстоящите празници в имението в Сандрингам. След внимателно обсъждане, 94-годишната Елизабет и 99-годишният принц Филип са решили да останат в замъка Уиндзор, където се изолираха още през март месец. Докато е ясно, че принц Чарлз и съпругата му Камила ще посетят кралицата по някое време през празниците, то не се знае дали Уилям и Кейт ще го направят.

„Както всички останали, кралското семейство се надява всичко да се върне към нормалния си ритъм през 2021 година“, казва източник от двореца пред People. Кралицата и принц Филип ще организират семейни срещи, но при спазването на строги правила за предпазване от коронавирус. Заразата вече достигна семейството, като принцовете Чарлз и Уилям я преминаха сравнително леко.

По време на кралската семейна среща в замъка Уиндзор, членовете отдадоха почит на работниците на първа линия, персонала в домовете за грижи и доброволците, които помагат на уязвими семейства в зоната около замъка. Кейт и Уилям поговориха със Сара Котъл – 49-годишна учителка, която работи в три детски градини в Уиндзор и Маиденхеад.

Кралицата пък се наслади на коледните песни „Hark the Herald Angels Sing“ и „The First Noel“ преди да покани херцозите на Кеймбридж в дома си. Музиката беше изсвирена от кралския бенд, а Елизабет беше забелязана тихо да си припява. „Кралицата заяви, че е много щастлива да чуе коледни песни, защото това може да е първият и последният ѝ път тази година. Видях я как си припява думите и беше много мило“, казва Джилиан Котерил пред People.

Кралският хор е трябвало да направи изпълнението си отвън, тъй като в замъка Уиндзор се допускат определен брой хора. Целта е да се предотврати заразяване с коронавирус.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари