IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде живеят най-богатите американци?

22 февруари 2021 14 30

Разберете какви домове обитават Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и другите мултимилиардери

БГНЕС

Разберете повече за това в какви резиденции живеят шестимата най-богати магнати в САЩ. Тези мултимилиардери, разбира се, притежават по няколко ултралуксозни къщи и различни недвижими имоти, но все пак е любопитно къде се намира основният им дом.

Бил Гейтс: Медина, Вашингтон

Не е изненада, че състоянието на съоснователя на компанията „Майкрософт“ Бил Гейтс се оценява на 123 милиарда щатски долара. Той е класиран като номер 3 в класацията на милиардерите в САЩ според Forbes, като по-богати от него са само Джеф Безос и Илон Мъск.

65-годишният Бил Гейтс прекарва по-голямата част от времето си в имението си в Медина, Вашингтон. То е с площ от 66 хиляди кв. м и е известно с прякора Xanadu 2.0. Имението гледа към езерото Вашингтон. На г-н Гейтс са му били необходими седем години и 63,2 милиона долара, за да построи тази високотехнологична къща. Той купува мястото за 2 милиона долара през 1988 г., но днес имотът струва около 170 милиона долара. Освен това имение, Гейтс притежава и няколко ферми за коне в САЩ, както и акции в някои луксозни хотелски вериги.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)


Джеф Безос: Медина, Вашингтон

Изпълнителният директор на Amazon (в края на годината смята да се оттегли от поста си) има състояние от 192 милиарда щатски долара. В процеса на изграждане на своята империя за електронна търговия, 57-годишният Безос, е закупил огромно количество недвижими имоти през годините, спечелвайки си номер 26 в списъка на The Land Report за най-крупни собственици на земя в САЩ. Що се отнася до резиденциите си, той има ранчо с площ от 165 хиляди акра в Западен Тексас, къща на брега в щата Вашингтон, три свързани апартамента в Century Tower в Манхатън и имение в Бевърли Хилс с площ от 12 хил. кв. м, където е съсед на Том Круз. Основният дом на милиардера се намира в Медина, Вашингтон, близо до централата на Amazon. Земята е с площ от 5,35 акра, а жилищната площ е от 29 хил. кв. м.


Уорън Бъфет: Омаха, Небраска

Бъфет е главен изпълнителен директор и най-голям акционер на Бъркшър Хатауей. 90-годишният милиардер е считан за най-умният инвеститор на земята. Той държи множество инвестиции именно в недвижими имоти, но е известен с това, че живее смирено и скромно за състоянието си. Домът му се намира в Омаха, Небраска, като той купува имота през 1958 г. за 31 хиляди долара. Оттогава господин Бъфет живее основно там. Къщата, първоначално е построена през 1921 г., но е претърпяла няколко разширения и реконструкции, за да стане уютен и комфортен дом от 6500 квадратни метра жилищна площ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Марк Зукърбърг: Пало Алто, Калифорния

Състоянието на 36-годишния Зукърбърг се оценява на 100 милиарда щатски долара. Той е най-младият и най-богат предприемач в САЩ. Програмистът е най-известен със създаването на социалната мрежа Facebook, на която е главен изпълнителен директор и президент. Той инвестира по-голямата част от богатството си за образование и здравеопазване, както и за други филантропски дейности. Портфолиото му от недвижими имоти включва дома му в Пало Алто и имение за 9,9 милиона близо до парк Долорес в Сан Франциско.

Зукърбърг купува първия си дом от 5000 квадратни метра в занаятчийски стил в Пало Алто за 7 милиона долара. През годините, той успява да изкупи и четири къщи в съседство на своята и така разширява своя имот, като днес той се оценява на 43,8 милиона долара.

Лари Елисън: Уудсайд, Калифорния

Изпълнителният директор на Oracle Лари Елисън има състояние от 85 милиарда щатски долара. 76-годишният милиардер и акционер в Tesla разполага с богато портфолио от недвижими имоти. Той е изкупил цели квартали в Малибу и около езерото Тахо. Той е собственик на имението Beechwood Mansion на стойност 70 милиона долара в Нюпорт, Роуд Айлънд, има градинска вила в Киото, Япония и 98% от земята на Ланай, шестият по големина остров на Хавай, който той е закупил през 2012 г. за 500 милиона долара. Неговото имение в Уудсайд, Калифорния е с приблизителна стойност от 110 милиона долара. Къщата му е направена с японска архитектура от 16-ти век, заедно с изкуствено създадено езеро с площ 2,3 акра.

Майкъл Блумбърг: Манхатън, Ню Йорк

Бившият кмет на Ню Йорк, Майкъл Блумбърг, чието състояние се оценява на около 55 милиарда долара има дузина имоти по целия свят. Той прекарва по-голямата част от времето си в къщата си в Upper Estate Side, но притежава и имоти в Хамптън, Ню Йорк, както и къщи в Лондон, на Бермудските острови, в Колорадо и Флорида.

Градската къща на 79-годишния г-н Блумбърг представлява кооперация на пет етажа. Бялата сграда е в гръцки възрожденски стил от 1880 г. По време на трите си мандата като кмет на Ню Йорк, г-н Блумбърг живее основно в нея.

Илон Мъск: Остин, Тексас

Илон Мъск миналата година обяви, че продава своите 4 къщи в Калифорния за общо 62 милиона долара. Той заяви, че не иска да има собствен дом. 49-годишният създател и главен изпълнителен директор на Tesla Motors и SpaceX каза в Twitter: „Продавам почти всички свои физически вещи. Не искам да притежавам къща“.

Технологичният милиардер, който има състояние от 191 милиарда щатски долара, наскоро (преди Коледа) успя да продаде своите къщи в Бел Еър, които са част от затворен комплекс. Четирите резиденции се намират в задънената улица на калифорнийския квартал, а доколкото е известно те вече са собственост на бизнесмена Арди Тавангарян от The Arya Group. Според слуховете Мъск се кани да заживее в Остин, Тексас, където смята да строи заводи на своите компании.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Българин във Воронеж ( преди 3 години )
Живеят си в САЩ а не като руските милионери, навсякъде по света само не и в руската ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар