IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт с критика към Гуинет Полтроу и начина ѝ на лечение от коронавируса

1 март 2021 10 40

„Всички инфлуенсъри носят отговорност и трябва да внимават“, заяви лекар

Снимка: БГНЕС

Преди около седмица Гуинет Полтроу призна, че е имала коронавирусна инфекция, и каза точно какво ѝ е помогнало да се възстанови. Списъкът на 48-годишната актриса включваше кето диета с пълно отхвърляне на захар и алкохол, инфрачервени сауни, интуитивно гладуване, тоест периодично гладуване и редовни тренировки сутрин.

Гуинет Полтроу говори откровено за „лечението“ на страниците на своя блог Goop, с помощта на който печели пари, тъй като в момента тя е оставила актьорската си кариера.

Стивън Поуис, директор на Националната здравна служба (NHS) на Англия, беше разтревожен от думите на звездата. Професорът каза, че често „препоръките“ на известни личности противоречат на съветите на експертите.

„Подобно на вирус, дезинформацията се разпространява от човек на човек, мутира и се развива“, заявява Стивън, цитиран от OK Magazine. „Социалните медии имат реални отговорности и възможности. През последните няколко дни видях Гуинет Полтроу, за съжаление, страдаща от ефектите на ковид. Пожелаваме ѝ всичко най-добро, но някои от нейните препоръки не съответстват на това, което съветваме в NHS. Трябва да приемем заболяването сериозно и да разчитаме на солидна наука. Всички влиятелни лица са отговорни и трябва да бъдат внимателни.“

Представители на Goop заявиха, че няма да коментират думите на Полтроу.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари