IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шей Мичъл разкрива за борбата си с предродилната депресия

2 март 2021 10 50

Актрисата е майка на едногодишната Атлас

Снимка: Getty

Шей Мичъл иска да покаже подкрепата си към всички майки по света, които изпитват проблеми преди, по време и след бременността си.

Актрисата от „Малки сладки лъжкини“ е майка на едногодишната Атлас, която споделя с приятеля си Мат Бабъл. Двамата често споделят снимки на детето си, което расте пред очите на целия свят. Въпреки че всичко в социалните мрежи изглежда бляскаво и безпроблемно, Мичъл иска да увери всеки един от феновете си, че майчинството не е толкова лесно, дори и за нея.

В интервю за подкаста Katie's Crib звездата споделя за борбата си с предродилна депресия, появила се малко преди раждането на Атлас. Тя разкрива, че през повечето време се е наслаждавала на периода, но е имало моменти, в които си е казвала, че повече никога не иска да забременее. Допълва, че деветте месеца сериозно са се отразили на психичното ѝ здраве.

„Имах предродилна депресия, не следродилна. Тогава не знаех, че съществува такова нещо. Бях чувала само за депресия след раждането и затова не разбирах защо съм толкова тъжна и ядосана през цялото време. Никой не ми беше казвал за предродилната депресия“, казва Мичъл в подкаста.

Според лекари, около 7% от бъдещите майки изпитват депресия по време на бременността си. Някои от симптомите включват промяна в съня, липса на енергия и апетит, както и намалено сексуално желание.

В скорошно интервю пред E!News, Шей говори за майчинството и споделя няколко съвета, които иска да бъдат известни на целия свят. „Никога не сравнявайте преживяването си с това на ваши приятели или близки. Всички сме различни и живеенето ден за ден е най-доброто решение. Аз се опитвам да се уча в движение“, казва актрисата.

Въпреки че е изпитала трудности по време на бременността си, Мичъл не се е отказала от мечтата си за голямо семейство. Тя обаче би искала първо да приключи с кариерата си и тогава да обърне внимание на увеличаване на потомството.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари