IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След посрещането в Белия дом – кучетата на Байдън отново в Делауеър

9 март 2021 15 00

Животните станали по-агресивни

БГНЕС

Близо седмица след официалното настаняване на Джо Байдън в Белия дом, той и съпругата му Джил посрещнаха своите две кучета. Немските овчарки Чамп и Мейър, една от които също имаше инаугурация, живяха безгрижно със стопаните си малко повече от месец, но заради неприятни обстоятелства се налага да се разделят с тях. Това пише списание People, което посочва, че животните станали агресивни и се наложило да ги върнат в предишния им дом в Делауеър.

По данни на CNN, по-малкото куче – Мейър, се опитало да ухапе член на охраната на президента и президентшата, което наложило временното му извеждане заедно с другото четириного.

До момента не е ясно дали въпросният служител има по-сериозни наранявания, както и дали кучетата ще бъдат върнати в Белия дом, ако след известно време изчезне агресивното им поведение.

След Доналд Тръмп, който бе категоричен, че не желае да се занимава с домашни любимци, Джо и Джил Байдън получиха одобрението на маса американци за това, че отглеждат немските овчарки от години. Мнозина дори посочиха преди изборите, че една от причината да гласуват е, че са осиновили куче от приют, с което показват колко са човечни.

За разлика от Мейър, който влиза за първи път в Белия дом и най-вероятно от непознатата обстановка станал по-буен, неговият по-стар приятел Чамп вече е живял със семейство Байдън там, когато Джо бе вицепрезидент на Барак Обама.

Миналият месец американският президент разкри в интервю за People, че двете животни са много послушни и за тях няма никакви правила. Тогава той разкри, че често обича да се разхожда с тях и ги обучава на различни номера още откакто ги е взел.

„Чамп е стар, той е на 14 години и беше изключително добре обучен от Кучешкия корпус и смята, че е секретна служба“, казва Байдън. А за другото четириного посочва, че като по-малко, то има по-буен нрав и Джил му се кара единствено, когато се качва на мебелите в дома им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари