IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чамп и Мейър – запознайте се с кучетата на семейство Байдън

19 ноември 2020 14 30

Едно от тях ще е първото бездомно, което ще заживее в Белия дом

БГНЕС/IStockphoto

„Щом Джон и Джил Байдън обичат кучета и се грижат за бездомни животни, то те са хубави хора“. Това коментира потребител на Twitter по повод новото президентско семейство. Тези дни освен за историческата победа на Байдън и Харис, както и дамата, която ще заеме мястото на Мелания Тръмп, се говори и за това кои са любимците, които ще прекрачат прага на Белия дом.

Колаж с текста „Как започна и Как свърши“ и две снимки се разпространява от няколко седмици в социалните мрежи. На него е Джо Байдън – сега и преди няколко години. На първия кадър той държи малка немска овчарка, а на другия тя вече е пораснала, стояща плътно до него. Въпросното животно вече има представа от коридорите в Белия дом, защото е живяло там, докато неговият собственик бе вицепрезидент по времето на Барак Обама.

„Тръмп не обича животните и е коравосърдечен“, коментират американци по повод това, че той и Мелания не пожелаха да се грижат за някое животинче като президент и президентша. „Той си има гъша перука, която изисква доста грижи...“, пишат подигравателно други.

Избирането на Джо Байдън за президент на САЩ зарадва хиляди „кучкари“ в Америка, надяващи се наред с другите политики, той да обърне внимание и на тези към животните в страната.

Влизайки в Белия дом, двете кучета – на 2 и 12 години, ще се присъединят към списъка на любимците на първите семейства. Той включва кучетата Съни и Бо на Барак и Мишел Обама; хамстерите, канарчетата, понитата и папагалите на Кенеди, добре обученият енот на Калвин Кулидж и други.

Кои са кучетата на Джо и Джил Байдън?  

Чамп

Първият четирикрак любимец на семейството се появява през 2008 г. Той е взет от Джо като бебе от развъдник, след като Джил му дава разрешение за това малко след изборите.

След като бащата на Байдън често му казва, че той е истински шампион и винаги се изправя след всяка трудност, той решава да кръсти кучето по този начин, като след това идва и галеното име Чамп.

Джон избрал немската овчарка за дома си неслучайно. Като малък той имал куче от същата порода, което научил на различни номера.

Чамп вече има опит с живеенето в Белия дом, след като е бил плътно със семейство Байдън цели два мандата по време на управлението на Барак Обама. Именно той е виновник за смяна на част от настилката в някои помещения, защото в началото много ги цапал.

Когато се среща с деца докато е вицепрезидент на САЩ, Джо Байдън им подарявал плюшени кученца, които много приличат на неговата овчарка, която много обича. Нищо чудно сега, вече като президент, да продължи тази традиция. Неслучайно един от предизборните му клипове бе с домашните му любимци и трогна много любители на четириноги в страната.

Мейър

Второто куче в дома на Джо и Джил Байдън се появява близо 10 години след първото. То е взето от приют за кучета в Делауер, като преди това е било бездомно и е скитало по улиците. Тогава двойката може само да помага за грижите за него, но тя решава да го осинови, вместо да плаща за неговата издръжка.

Оказва се, че по-младото куче е идеално за приятелче на Чамп, който вече е дядо и има нужда от движение.

„Моят ветеринарен лекар каза: „Вашата овчарка е на 12 години. Той става бавен. Най-доброто нещо, което да го поддържа, е да си вземете още едно малко кученце“, споделя Байдън по време на свой предизборен ангажимент в Айова през 2019 г.

Според информация на NBC, новият президент на САЩ, най-вероятно е избрал името на кучето, което означава „майор“, заради покойния си син Бо, който е работел в Националната гвардия.

Джо Байдън е чудесен стопанин, което си личи и по това колко гордо стоят кучетата до него, отбелязват защитници на правата на животните в социалните мрежи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари