IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джил Байдън, флоралните рокли ти отиват!

17 ноември 2020 14 30

Изкупиха модела, който тя носи при избирането на съпруга ѝ за президент

БГНЕС

Изкупиха роклята, която Джил Байдън носеше в нощта, в която бе обявено, че новият президент на САЩ е нейният съпруг. За да го подкрепи, тя бе избрала асиметричен модел с цветни детайли на Óscar De La Renta, който само няколко часа след речта му, изчезна от аутлета на известната марка.

Грижовната майка, съпруга, демократ и педагог по професия, тепърва ще доказва, че има стил на обличане. Макар че много модни експерти твърдят, че тя не може да се сравнява с този на Мелания Тръмп, още при първото ѝ излизане като първа дама, тя отправи първото си политическо послание чрез своите дрехи. Според някои, облечена в роклята на доминиканския дизайнер, който по-късно се установява и работи в Ню Йорк, тя иска да покаже на целия свят, че е съпричастна и иска да приобщи хилядите имигранти, търсещи препитание в страната на неограничените възможности.

Тъмносинята рокля с бродирани пъстри цветя е и препратка към бившите първи дами Мишел Обама, Джаки Кенеди, Лора Буш. Онова, което ги обединява, е че всички те разчитали на „Оскар де Ла Рента“ за част от своя гардероб. Днес неговите наследници Фернандо Гарсия и Лора Ким продължават да поддържат връзките в Белия дом, които той създал преди много години.

„Както казах много пъти преди, аз съм съпруг на Джил... Тя е майка – военна майка – и възпитателка. Тя е посветила живота си на образованието, но не само преподаването е това, което я прави това, което е“, каза Джо Байдън в своето първо обръщение към нацията като президент. В него, освен най-важните въпроси, с които ще се заеме веднага щом поеме поста, той отдели заслужено внимание на неговата съпруга, която му бе опора по време на кампанията.

Новият президент на САЩ изтъкна, че жена му ще бъде страхотна първа дама – представител на всички американски преподаватели в Белия дом.

Джил Байдън получи множество положителни коментари за представянето си онази вечер. Част от тях бяха свързани с асиметричната ѝ рокля и розовите ѝ обувки на висок ток.

Първата дама на САЩ не носи дрехи с флорални мотиви за първи път. Може да се каже, че тя иска да превърне роклите с цветя в своя уникален почерк. По време на заключителния дебат между съпруга ѝ и Доналд Тръмп, тя носеше светлосин модел на Dolce & Gabbana.

Роклята на Джил Байдън с дължина до коляното бе съчетана с предпазна маска за лице със същите флорални мотиви – една от тенденциите по време на пандемията.

Сега, когато в Белия дом има нова стопанка, всички се чудят дали тя ще продължи да работи. Според някои американски издания, както и част от последните изявления на Джил Байдън, тя смята да не се отказва от преподавателската си дейност. От друга страна, като съпруга на президента, тя най-вероятно ще работи активно по най-важните въпроси, свързани с образованието в страната.

„Повечето американски жени имат както трудов, така и семеен живот, но първите дами никога не са имали право да го правят“. Това коментира Катрин Джелисън, професор по история в университета в Охайо, след избирането на Джо Байдън.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари