IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След изборите в САЩ: Кой е мъжът до Камала Харис?

10 ноември 2020 18 00

Дъглас Емхоф е адвокат и грижовен баща

БГНЕС

Гражданите на Съединените американски щати вече си избраха нов президент в лицето на Джо Байдън. Със историческата му победа нещата в Белия дом коренно ще се променят, като съпругата му Джил ще заеме мястото на Мелания Тръмп. А неговата колежка Камала Харис ще бъде първата жена, първият цветнокож и първият американец с азиатски корени, който застава на поста вицепрезидент на САЩ.

След като ви разказахме подробности за новото президентско семейство и пътя на Камала Харис до властта, дойде ред на това да разкрием няколко факта за живота на мъжа, който толкова години я подкрепя във всяко едно начинание. Като съпруг на вицепрезидентка, Дъглас Емхоф ще бъде първият „втори джентълмен“.

Кой е Дъглас Емхоф? 

Той е роден на 13 октомври 1964 г. в нюйоркския квартал Бруклин. Майка му и баща му – Барбара и Майкъл, са с еврейски произход, които имат още две деца – син Анди и дъщеря на име Джейми.

От 1969 до 1981 г. Дъглас и семейството му живеят в Ню Джърси. Когато е на 17, той и родителите му се местят в Калифорния. Той завършва гимназията „Agoura“, след това защитава бакалавърска степен по изкуства в Калифорнийския държавен университет в Нортридж. После продължава с право в Лос Анджелис.

С какво се занимава съпругът на Камала Харис? 

Дълги години Дъг Емхоф работи като адвокат, като в момента е партньор в известната американска кантора „DLA Piper“. Основно се занимава със спорове за бизнес, недвижими имоти, защита на интелектуална собственост и други. В момента, за да няма конфликт на интереси около президентските избори, той временно е прекъснал своята дейност.

Има един неуспешен брак зад гърба си

Мнозина смятат, че бракът между Камала Харис и Дъглас Емхоф е първи и за двамата, но всъщност той вече има един несполучлив преди да я срещне. Близо 16 години е женен за Кърстин Емхоф, която работи като филмов продуцент. От нея има две деца – Коул (13 г.) и Ела (15 г.).

Много зает, нямащ време за срещи

По някаква случайност, както Джон и Джил Байдън излизат на уредена среща, така и Дъглас се запознава с Камала. След като бракът му с Кърстин не потръгва и той се развежда, адвокатът е твърде зает, за да си търси нова жена. Негова приятелка обаче го убеждава да се освободи, за да се види „на сляпо“ с Харис.

Първата среща на двамата е през 2013 г., като близо година след това идва и предложението за брак. Дъглас слага на ръката на Камила годежен пръстен от платина и диаманти, като тя отговаря с „Да“ на въпроса му (за разлика от Джил, която Джо Байдън умолявал цели 5 пъти). Следва сватба в Санта Барбара, на която те канят най-близките си.

Децата му уважават своята мащеха

Макар и да не е тяхна истинска майка, Камала се сближава доста с децата на своя съпруг. Още от самото начало тя иска да не я наричат „мащеха“ и се държи приятелски с тях, с което си спечелва доверието им. Постепенно момчето и момичето започват да споделят с нея и дори ѝ измислят галено име – Момала, с което показват уважението си към нея.

Наред с Дъглас, Коул и Ела Емхоф са сред най-големите поддръжници на Харис, като често я придружават на сбирките, част от нейната предизборна кампания.

Дъглас – най-голямата опора на Харис

Веднага щом Джо Байдън обяви номинацията за вицепрезидент, Дъглас Емхоф бе нетърпелив да покаже вълнението си и това, че се гордее със своята съпруга.

„Америка, нека направим това!“, сподели тогава той в Twitter, качвайки снимка на Байдън и Харис. Със следващите си публикации той мотивираше американците да гласуват и намекна, че неговата жена е готова да работи за народа.

За разлика от някои половинки на известни политици по света, които не желаят да се показват пред камерите и да говорят за своите партньори като политици, адвокатът се престраши и много често споделяше най-важните моменти от кампанията на Камала Харис в социалните мрежи.

Преди два дни, когато бе обявена историческата победа на екипа на Байдън, Дъглас Емхоф качи снимка в Instagram, на която прегръща жена си с думите:

„Толкова се гордея с теб!“.

Дъг Емхоф вече е и първият евреин в историята на САЩ, който е половинка на вицепрезидент на страната.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари