IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Америка решава: Звездите, които гласуваха за първи път

4 ноември 2020 12 30

Доналд Тръмп или Джо Байдън?

Снимка: iStock

Изборите в САЩ са важни за целия свят. Избирането на президент на една от най-силните страни всеки път се наблюдава с огромен интерес, не само от политическите лидери, но и от обикновения зрител. Тази година надпреварата за Белия дом е доста по-различна заради пандемията от коронавирус, която попречи на кандидатите да проведат срещи с избирателите и да направят дебат пред публика. 

Всъщност спор между Доналд Тръмп и Джо Байдън имаше, но той беше без присъствието на гости и организиран при засилени мерки за сигурност. Разстоянието между двамата беше повече от 2 метра, а ръкостисканията липсваха. Въпреки това денят за гласуване в Съединените щати дойде и е време да разберем кой ще обитава Белия дом в следващите 4 години. 

През последните месеци множество звезди насърчаваха феновете си да гласуват, независимо кого от двамата кандидати ще изберат. Част от известните личности обаче се сблъскват за първи път с урните поради различни причини. Някои от тях не са имали възможност да гласуват, защото не са били американски граждани, а други пък не са виждали смисъл при предишните избори. 

Вижте кои звезди гласуваха за първи път тази година

Джон Оливър

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sean Patrick Horton (@seanphorton) on

Водещият на предаването „Last Week Tonight“ заяви, че почти се е разплакал, когато е пуснал бюлетината си. „Това е невероятно. Имигрантът, който получи гражданството си през декември, чака на опашка, за да гласува“, каза Оливър пред колегата си Стивън Колбърт. Той допълни, че въпреки зелената си карта, се е притеснявал дали няма да му бъде направен проблем по време на гласуването. Всичко минава добре и Джон е успял да пусне гласа си за първи път в САЩ.

Йоланда Хадид

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid) on

Майката на супермоделите Джиджи и Бела Хадид – Йоланда Хадид е от Нидерландия. Получава американското си гражданство съвсем наскоро, точно навреме за гласуването. Дъщеря ѝ Бела сподели няколко снимки от деня, в който двете са отишли до урните. „Заведох мама да гласува за първи път. Гордея се с нея“, написа супермоделът. Тя добави, че изборът им е Джо Байдън.

Кая Гербер

Още един член на модната индустрия се похвали, че е гласувал за първи път. 19-годишната Кая Гербер е нямала право да участва в изборите досега, тъй като не е била пълнолетна. „Гласувах за първи път и се чувствам много добре“, написа тя в социалните мрежи. Добави, че младите хора трябва да гласуват, защото те са силата, която движи страната. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Въпреки че не назовава Байдън по име, Кая намекна, че е гласувала за него. Тя заяви, че не иска да живее в страна, която върви назад, както през последните четири години. 

Селена Гомес

28-годишната изпълнителка е американка, но досега не е гласувала. Тя призна това по време на разговор в предаването „Voting Power Hour“. Гомес сподели, че не се срамува от факта, че гласува за първи път. Звездата публикува снимка в социалните мрежи, на която гордо носи стикера си „Аз гласувах“ и насърчи феновете да направят същото.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

„Всеки един глас има значение. Не го разбирах преди, но сега го осъзнавам и знам колко е важно да се гласува“, казва Селена. Не се знае тя за кого е пуснала гласа си, но публикациите ѝ в социалните мрежи сочат към Байдън. Изпълнителката яростно подкрепя равенството между расите и движението Black Lives Matter. 

Райън Рейнолдс

Канадецът, който се сдоби с американско гражданство през 2018 година, публикува снимка, с която се похвали, че е гласувал за първи път. Рейнолдс шеговито благодари на съпругата си Блейк Лайвли за моралната подкрепа по време на този труден момент. Актрисата не му остана длъжна и също сподели как е преминал процесът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on

„Това беше първият път на Райън. Той беше разбираемо уплашен. Всичко се случи много бързо. Ама много бързо. Той плака. Аз се престорих, че плача. След това той се обади на всичките си приятели“, написа Лайвли. Освен със смешните си надписи, семейството привлече внимание и с опита на Блейк да си нарисува сандали. Много от феновете сметнаха, че актрисата е сгрешила с фотошопа, но всичко е било много добре премерен ход за привличане на внимание към изборите и важността от гласуване.

Снуп Дог

Рапърът обяви, че ще гласува за първи път по време на участието си в шоуто „Big Boy's Neighborhood“. Снуп призна, че през 1990 и 2007 година е смятал, че няма право да гласува заради извършени престъпления. Звездата каза, че това са най-важните избори в живота на американците и всеки трябва да намери време да попълни бюлетина. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

Неговият глас ще отиде за Джо Байдън, тъй като Дог си партнира с Демократите и направи специална реклама, наречена „Drop It in the Box“. Идеята идва от песен на рапъра, която се казва „Drop It like it's Hot“. Видеото акцентира върху това как американците могат да пуснат бюлетина по пощата в специално изградени кутии. 

Майк Тайсън

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

Професионалният боксьор също е смятал, че не може да гласува заради извършени престъпления. „Това е първият ми път“, написа Тайсън в социалните мрежи. Спортистът обаче не издава за кого точно ще гласува. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари