IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дрехи с кауза – Ашли Байдън и нейната модна линия

17 декември 2020 08 40

Тя може да не я развие заради кариера в Белия дом

БГНЕС

Победителят от изборите в САЩ е ясен и съвсем скоро той ще се премести да живее в Белия дом. На 20 януари Джо Байдън ще положи клетва като президент. Наред с публикациите за основните фигури в неговия екип, много американски медии пишат, че подобно на Иванка Тръмп, дъщеря му Ашли може също да му помага активно с някои дейности.

И докато съпругата на новия държавен глава – Джил Байдън, която бе неотлъчно до него по време на предизборната кампания, е позната на публиката, дъщеря им е доста далеч от светлините на прожекторите. Но според някои анализатори, тепърва ще ни показва своя потенциал.

„Ашли не беше в центъра на вниманието досега, защото не беше готова за това или не показа воля. Когато Джо беше вицепрезидент по време на мандата на Барак Обама, тя имаше някои проблеми и не се открояваше. Но сега ще влезе в ролята си на „първата дъщеря“. Иванка имаше собствен офис, обиколи света в компанията на баща си, оказа му голямо влияние и успя да сключи някои доходоносни сделки. Можете да очаквате същото от Ашли“, коментира източник от Вашингтон.

Като социален работник и член на семейство, подкрепящо множество доброволни инициативи, Ашли Байдън може успешно да замести майка си, която за момента не смята да се отказва от работата си на преподавател.

„Тя знае коя е, каква е и какво иска да постигне. Тя е страшно силна. Дълго време се чувстваше уязвима и нямаше сили да влезе в центъра на събитията, но това е нейното време и има какво да покаже. Тя е преживяла много и това ѝ дава доза съпричастност към другите. От нея можете да очаквате само най-доброто“, казва още източникът, близък до семейство Байдън.

Коя е Ашли Байдън?

Тя е единственото дете на Джо и Джил Байдън, както и втора дъщеря на бившия вицепрезидент на САЩ. Родена е на 08 юни 1981 г., като има двама по-големи братя – Бо и Хънтър, които са от предишния брак на баща ѝ. Първата му съпруга ражда и момиче – Наоми, но то загива заедно с нея в автомобилна катастрофа.

През 2015 г. Бо Байдън, който бил болен от рядка форма на рак на мозъка, почива. Тогава Джо Байдън, новата му жена и двете им деца, имат доста трудни моменти. Трагедията обаче ги сплотява още повече.

„Той беше моята сила. Ракът му ме хвърли на колене. Нямах друг избор, освен да продължа напред и да се насоча към собствените си мечти“, коментира Ашли по повод загубата.

Но преди да загуби брат си, дъщерята на Джо и Джил Байдън им създава доста неприятности, като започва да употребява наркотици. През 1999 г. дори има проблеми с органите на реда, които я задържат за притежание на марихуана. Присъдата ѝ така и не е записана в регистрите. Няколко години по-късно полицай ѝ слага белезници на ръцете заради това, че пречи на задълженията му. Когато баща ѝ вече е вицепрезидент на САЩ, в интернет пространството се появява видео, в което тя ползва кокаин. Но постепенно тя успява да влезе в правия път, като нейният приятел и настоящ съпруг Хауърд Керин, с който започва да се среща през 2010-а ѝ помага да загърби тъмното минало. Така двамата започват начисто, сключвайки брак две години по-късно.

С какво се е занимавала Ашли Байдън до момента?

39-годишната американка има дългогодишен опит като активист и филантроп. Тя работи доста време като социален работник, а през 2010 г. печели магистърска степен в сферата на социалните дейности и продължава да се развива в тази насока. Израснала в Делауер, тя близо 15 години е служител в местния отдел за деца, младежи и семейни услуги. Там работи по проекти, насочени към образованието на младите хора, набиране на средства за уязвими групи и други.

Тя има своя модна линия

Също като дъщерята на Доналд Тръмп – Иванка, Ашли проявява засилен интерес към модата и прави своя линия през 2017 г. Нарича я „Livelihood“, като първата ѝ колекция е представена по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. „Livelihood Collection“, е посветена на покойния ѝ брат.

„Той беше моят лък. Ракът му ме разкъса. Нямах друг избор, освен да стрелям напред, да продължа, да продължа да се стремя към собствените си мечти“, коментира Ашли Байдън.

С първите продажби тя събира близо 30 000 долара, които дарява на местна фондация. След това, 10% от всеки закупен суитшърт, отиват за други организации от родния ѝ град.

До юни 2019 г. Ашли Байдън се занимава активно със своя бранд. Универсалните горнища, които предлага, са от органичен памук. Последният ѝ проект е свързан с новите униформи на известен хотел, от който получава 15 000 долара, които също дава за благотворителност.

Какво се случва с марката на Ашли Байдън?

Страницата на „Livelihood“ в Instagram не е развивана повече от година, като сайтът на модната линия е спрян. Но всъщност няма официално изявление дали тя е спряна.

Според някои американски медии, Ашли е имала намерение да прави нова колекция, състояща се от блейзъри, но заради плановете на баща ѝ за президентското място е решила да изчака, за да види какво ще стане.

Ашли Байдън

БГНЕС

Ще я видим ли в екипа на нейния баща?

По време на президентската кампания на Джо Байдън, дъщеря му бе домакин на събитието „Жените от Уисконсин за Байдън“. С това тя намекна, че може да отговаря за проблемите на жените и въобще социалните въпроси като цяло, ако баща ѝ бъде избран за президент. Сега, когато това е вече факт, много анализатори изтъкват, че образованието и опитът ѝ ще са от полза на президентството.

„Баща ми работи в държавната служба през целия ми живот, майка ми е учител в държавно училище. Това е записано в моята ДНК“, казва тя по повод работата в услуга на обществото, която винаги е харесвала.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари