IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: Смъртта на майка ми създаде огромна празнина в мен

23 март 2021 18 00

По-малкият син на принцеса Даяна със специално послание към децата, загубили близък по време на пандемията

Снимка: Getty

31 август 1997 година. Всички телевизии по света прекъсват програмата си, за да съобщят, че колата, в която се е возила принцеса Даяна е катастрофирала в Париж. По първоначални информации, шофьорът е карал твърде бързо, за да избегне папараците, които са се опитвали да снимат принцесата и тогавашния ѝ приятел Доди ал Файед. Автомобилът се забива в една от колоните в тунел във френската столица, като Даяна получава множество фрактури, които по-късно се оказват фатални.

Новината за смъртта на принцеса Даяна обикаля света за минути и шокира всеки. Само преди година тя и принц Чарлз официално са се развели, като принцесата на народа продължава със своите благотворителни акции, започнати по време на живота ѝ в кралското семейство. Феновете на Даяна са изненадани от факта, че дворецът не пуска официално изявление в продължение на няколко дни.

В крайна сметка кралица Елизабет II се появява по телевизията четири дни по-късно и казва, че през цялото това време семейството се е грижело за благосъстоянието на принцовете Хари и Уилям. По това време те са съответно на 12 и 15 години. Дни по-късно алеите около Бъкингамския дворец са отрупани с цветя, плюшени играчки, снимки и писма, написани към Даяна.

принц Чарлз,

Снимка: БГНЕС

На 6 септември 1997 година целият свят гледа как семейството на принцеса Даяна си взема последно сбогом с нея. Тогава принцовете Уилям и Хари, заедно с баща си и брата на принцесата, вървят зад ковчега в продължение на няколко минути. Кралските анализатори имаха противоположни мнения относно това дали момчетата трябваше да извършат това действие, което добавя още тежест към тъгата им.

Кадрите на малкия Хари, който е забил поглед в земята обикалят телевизионните екрани. Сега, 24 години по-късно, принцът споделя какво е почувствал в онзи ден и как той се е отразил на целия му живот. Бившият херцог написа писмо като предговор на книгата Hospital by the Hill, която цели да успокои децата, които са загубили близък заради пандемията от коронавирус.

Хари пише, че смъртта на принцеса Даяна е оставила огромна празнина в него. „По онова време не исках да го вярвам или да го приема. Знам как се чувствате и искам да ви уверя, че след време тази дупка ще бъде запълнена с много любов и подкрепа“, пише принцът. Той допълва, че всеки се справя различно със загубата, но знае, че когато родител отиде в рая, неговите дух, любов и спомените, които е създал, остават на земята. „Те винаги ще бъдат с вас и може да се държите за тях завинаги. Вярвам, че това е така“.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Принцът даде съвет и за това как децата могат да се справят със загубата на близък човек. „Може би се чувствате сами, тъжни или ядосани. Това чувство ще отмине. Обещавам ви, че ще се почувствате по-добре и по-силни, когато говорите с някого за това, през което преминавате“.

Книгата Hospital by the Hill ще бъде пусната на 23 март и ще бъде раздадена на деца във Великобритания, които са загубили близък по време на пандемията. Историята в нея ще разказва за малко момче, чиято майка умира докато работи като лекар на първа линия.

„Иска ми се да мога да ви прегърна в момента. Надявам се тази история да ви осигури комфорт, като ви покаже, че не сте сами. Въпреки че никога не съм срещал близките ви, знам, че са били важни за вас и хора, които са били грижовни, мили и обичащи. Помагането на други е най-важната работа, която някой може да върши“, пише Хари.

Даяна Getty

Снимка: Getty

Принц Хари често говори за смъртта на майка си, като признава, че е потърсил професионална помощ, за да се справи с нея.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари