IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса София роди третото си дете

29 март 2021 14 30

Щастлива новина от кралския двор в Швеция

Снимка: БГНЕС

Още едно кралско бебе се появи на бял свят.

След като преди няколко седмици стана ясно, че Зара Тиндъл е родила поредното правнуче на кралица Елизабет II, сега щастлива новина идва и от Швеция. Принцеса София и принц Карл Филип са станали родители на трето дете. Момчето се е родило на 26 март в болница „Danderyd“ в Швеция и се казва Юлиян.

Според кралските документи, бебето е родено в 11:19 сутринта, тежи 3220 грама и е дълго 49 сантиметра. Допълва се, че принц Карл Филип е присъствал на раждането, въпреки продължаващите ограничения около коронавируса. Юлиян е третото бебе за принцеса София и съпругът ѝ, които са родители на 4-годишния Александър и 3-годишния Габриел.

„Щастливи и благодарни сме, че имахме възможността да посрещнем третия си син“, казва Карл Филип в официално съобщение. Той допълва, че той, принцеса София и двете им момчета дълго са чакали този момент и нямат търпение да започнат новата глава от живота си. Кралската бременност беше обявена през декември 2020 година, като тогава беше съобщено, че терминът се пада някъде в месеците март и април 2021-а.

Само ден след раждането на Юлиян, принцеса София сподели първата негова снимка. „Принц Юлиян“, написа кралското семейство в социалните мрежи, а кадърът умили всичките им фенове. Много от тях поздравиха принцесата и Карл Филип за новото попълнение към семейството им, а други пък заявиха, че синът им вече прилича на майка си.

Пълното име на момченцето е Юлиян Хербърт Фолк, но от кралския двор заявиха, че той ще бъде назоваван с титлата си принц Юлиян, херцог на Халанд. Въпреки че ще бъде член на кралското семейство, той няма да може да се възползва от кралския начин на живот. През октомври 2019 година стана ясно, че крал Карл XVI Густаф е решил да отнеме титлите на децата на принц Карл и принцеса София, както и на наследниците на принцеса Маделейн и съпруга ѝ Крис О'Нийл.

„Целта на тези промени е да стане ясно кои членове на кралското семейство може да изпълняват задължения към короната“, се казва в официално съобщение. Карл Филип заяви в социалните мрежи, че намира решението за положително допълнение към живота на децата си. Той допълни, че ще продължи да поддържа короната и ще служи на народа.

Раждането на принц Юлиян идва само няколко месеца, след като Карл Филип и принцеса София дадоха положителни проби за коронавирус. През ноември 2020 година те са почувствали неразположение, след като са присъствали на погребение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари