IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Танди Нютън обяви пред Vogue, че името ѝ е грешка

8 април 2021 10 50

„Вземам обратно онова, което по право е мое.“, заяви звездата

Снимка: БГНЕС

48-годишната актриса Танди Нютън украси корицата на британския Vogue и заяви в интервю, че през цялото това време хората са произнасяли погрешно нейното име.

Звездата от Westworld е известна в цял свят като Танди Нютън, но това не е напълно вярно. В самото начало на кариерата ѝ някой небрежно пропуснал последната сричка, изкривявайки истинското име – Tendiwe (Тандиве). „Това е моето име. Това винаги е било моето име. Вземам обратно онова, което ми е по право “, каза Нютон в интервюто.
Тя обясни, че грешката се е прокраднала когато била в началното училище, от името ѝ Tandiwe отпаднала последната сричка, за да не се различава от другите си съученички.

Не станало ясно кой е направил корекцията, но актрисата става известна под името Танди. Така са я изписали и на първия ѝ филм – австралийската драма „Флирт“ (Flirting) с участието на Никол Кидман и Ноа Тейлър. Интересно е, че актрисата играе героиня със същото име и навсякъде е посочено правилно. Дали това е направено нарочно, не се уточнява.

Както отбелязва Vogue, „Tendivi“ означава „сладур“ в Shona, език, разпространен в Зимбабве, където майката на актрисата е израснала. Оттук нататък номинираната за „Златен глобус“ ще бъде наричана по този начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари