IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дакота Джонсън не иска вибраторите да бъдат наричани сексиграчки

17 април 2021 21 00

Разберете защо

БГНЕС

Дакота Джонсън казва, че не бива да наричаме вибраторите сексиграчки. Според актрисата, която стана известна с участието си в еротичната трилогия „Петдесет нюанса сиво“ повече от 50 процента от жените използват вибратор, но този факт често е прикриван от срам.

Сега компанията за сексуален уелнес Maude, подкрепена от Дакота Джонсън, настоява за необходимостта вибраторите да не бъдат наричани повече „играчки“ или секс атрибути.

„Твърде дълго сексуалното здраве се продаваше лошо и свръхагресивно“, казва дъщерята на Дон Джонсън пред списание InStyle, промотирайки кампанията на марката „Това не е играчка“. Идеята е сега да се насърчат повече жени да публикуват снимки на техните вибратори в социалните мрежи.

„Използването на остарял език за сексуалните продукти ги омаловажава“, обяснява Дакота.

„Ако наричате вибраторите „играчки“ вие омаловажавате тяхната основна полза – да се осигури стимулация, която подобрява сексуалното здраве и чувството за благополучие“, казва основателката на Maude – Ева Гойкочеа в изявлението си за Yahoo Life. И добавя: „По този начин нуждите за удовлетворение на хората често са пренебрегвани. Освен това стигмите се запазват.“

Според много източници историята на вибратора датира още от викторианската епоха, когато лекарите са третирали женската тревожност и депресия (известна тогава като „истерия“) с генитална стимулация чрез вибрационни устройства. Все пак през 2018 г. двама историци заявиха, че няма доказателства, че това е била широко-популярна практика.

Дакота, в сътрудничество с въпросната компания, иска хората да приемат сексуалното здраве по-сериозно. „Нашето мнение е, че продуктите за секс са основни и помагат на човек да има здравословен сексуален живот. Ако наричате тези устройства „играчки“, вие един вид казвате, че те не са чак толкова необходими и че удоволствието на жените е второстепенно“, казва Гойкочеа.

Изследванията върху женския оргазъм могат да подкрепят този аргумент: Според Института Кинси, световноизвестен изследователски център за човешка сексуалност, разположен в Университета в Индиана, „Жените са много по-склонни да стигнат почти винаги до оргазъм, когато са сами, отколкото с партньор.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари