IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ашли Джъд показа последиците от ужасяващия инцидент в Република Конго

28 април 2021 18 00

„Коляното се оправя, а четирите фрактури заздравяват“, увери актрисата

Снимка: БГНЕС

Ашли Джъд дълго време ще помни посещението си в Република Конго.

За съжаление, спомените ѝ няма да бъдат свързани с недокоснатата природа и срещите ѝ с местните, а с ужасяващия инцидент, при който актрисата си счупи крака на няколко места. Сега тя споделя за възстановителния процес и уверява феновете си, че всичко ще бъде наред.

53-годишната звезда пада по време на разходка из джунглата на Конго, което причинява счупване на крака на четири места, както и сериозно засягане на нервните окончания. В събота Джъд сподели няколко снимки и видео, на което показва белезите от множеството операции, през които е преминала. В момента тя продължава възстановителния процес, обяснявайки че се опитва да движи крака си в различни посоки, за да си възвърне силата в мускулите.

„С такава контузия, каквато аз претърпях, става въпрос за градуси. Във видеото, достигането на 109 градуса беше непостижима мечта и опитите бяха агонизиращи. Правех по 60 от тези упражнения всеки ден. Плаках през всяко едно. Постигнах резултатите, благодарение на любовта и подкрепата, която получих от приятелите си“, пише Джъд в Instagram. Допълва, че вече може да се похвали със значителен прогрес. Преди няколко дни е достигнала ъгъл от 130 градуса, както и че почти може да докосне коляното си и краката ѝ вече могат да стоят един до друг.

Звездата от „Дивергенти“ увери феновете си, че коляното ѝ се оправя и четирите фрактури започват да заздравяват. За съжаление, увредените ѝ нерви изискват по-дълъг период на рехабилитация, което ограничава възможността ѝ за ходене. „Възстановяването на перонеалния нерв ще отнеме поне година“, казва Джъд. В момента тя се концентрира върху раздвижването на крака си, като през юни трябва да започне да се движи с бастун.

Въпреки ужасяващата контузия, която получава в Република Конго, актрисата вече мисли за следващото си пътуване. Тя смята да се разходи из Патагония, като публикува снимка с туристическа книжка за дестинацията. „Приготви се, Патагония, защото когато нервите ми се оправят, ще ме видиш“, пише Джъд. Обяснява, че партньорът ѝ е подарил тази книга за рождения ден.

Ашли се спъва в паднало дърво по време на разходка из джунглата и това причинява множеството фрактури. Актрисата е искала да види застрашените видове маймуни, но визитата ѝ не приключва по желания начин. Вместо това тя е била спасявана цели 55 часа, след което е била закарана по въздух до Южна Африка за първата операция на крака. Разказва, че крайникът ѝ е нямал пулс, когато е пристигнала от Конго. „Имах спешна нужда от кръвни преливания. Сестрите там са невероятни и те се погрижиха за травмата както в тялото, така и в душата ми“, обяснява Джъд през февруари.

Актрисата преминава през няколко операции, след което лети обратно за Америка, използвайки четири различни полета в рамките на 22 часа. След като пристига в САЩ, тя е приета в болница, където продължава да чака заздравяването на тъканите и намаляване на подуването. „Най-накрая бях готова да премина през 8-часова операция, която да подреди костите ми, да декомпресира кръвоизливите и да извади парченцата кости от нерва“, обяснява звездата на 22 февруари.

По време на възстановяването си Джъд благодари на семейството си за подкрепата и посочи, че е една от щастливките, които имат достъп до здравни грижи. „Нека да си спомним за всички без здравни осигуровки. Нека да си спомним за онези, които нямат избор. Нека да си спомним за онези, които са самотни и уплашени“, казва тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари