IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ицо Хазарта след ваксинацията: Имам право на мнение

10 май 2021 14 40

Рапърът държал на рНК препарат

БГНЕС/IStockphoto

„Имам право на мнение, а вие имате право да не сте съгласни с него“. Това написа Ицо Хазарта в социалните мрежи, обявявайки, че се е ваксинирал и е готов да получи критики за това. Рапърът, който наскоро стана татко за трети път, обяви, че държал да го направи, за да защити себе си и своето семейство от COVID-19.

„Две седмици след втората доза на Pfizer защитата ми срещу ковид е над 8 пъти по-висока от необходимия минимум. Отне ми един месец ходене по мъките, за да намеря начин да се ваксинирам с рНК ваксина“, призна той във Facebook.

Певецът посочи, че вече има въпросната ваксина навсякъде и препоръчва на всеки да последва примера му, защото няма да чака дълго като него.

Ицо Хазарта изтъкна, че не е „почитател“ на ваксините, но направил информиран избор. И даде пример с това, че препаратът „предпазва от вируса в над 90% от случаите, и предизвиква сериозен проблем при един от 300 000 ваксинирани“. Той изтъкна и това, че ковидът в България „убива един на всеки 25 заразени“.

„На хората, които ме критикуват, че се изказвам по теми, от които не разбирам, бих искал да кажа следното – искрено ви моля да ме извините, че съм предизвикал досада или друго неприятно чувство във вас“, обяснява Ицо, който в момента е жури в „България търси талант“.

Хазарта, който се радва на три дъщери, посочва, че държи да съобщи, че се е ваксинирал, защото знае, че постът му ще достигне до стотици хиляди хора.

„... И ако дори и един-единствен човек успее да се спаси от тая отвратителна болест благодарение на него – значи е имало смисъл“, завършва той.

Само за няколко часа публикацията на рапъра събра близо 8 хиляди харесвания.

„Похвално за мнението! Живея в Лондон и нямам право на избор на ваксина, но го направих, доволна съм от себе си! Вярвам в медицината и затова не съм имала никакви колебания. Дано повече хора осъзнаят ползата, за да се преборим с всичко това!“, поздрави го негова последователка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари