IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваксинация – кои известни личности я показаха в социалните мрежи?

12 април 2021 10 30

И преди години звезди от САЩ популяризират здравни кампании

БГНЕС

Една година след началото на пандемията всички ние продължаваме да живеем в изолация, но с идването на ваксините имаме надежда, че скоро ще се върнем към нормалния начин на живот.

Много известни личности месеци наред показваха в социалните мрежи колко е важно да носим предпазна маска и да спазваме хигиена, за да не се заразим с коронавируса и да предпазим околните. Днес голяма част от тях дават отново пример, качвайки видеа и селфита от тяхната ваксинация.

Наскоро от администрацията на президента Джо Байдън обявиха, че стартират нова кампания, която има за цел да популяризира ваксините сред американците. Тя ще включва не само известни имена, които са поддръжници на Джо Байдън, но и техни колеги и инфлуенсъри, които хората много добре познават и следят във Facebook, Twitter и Instagram всеки ден.

В САЩ, както и у нас, много хора все още се колебаят дали да си поставят ваксина, а известните имена са само част от онези, наред с медицинските специалисти, които им помагат да вземат решение.

Вижте повече кои са първите звезди, показали в интернет как се ваксинират :

Арнолд Шварценегер

Звездата от „Терминаторът“ получи първата доза ваксина още на 20 януари, при това не му се наложи дори да ходи до лечебно заведение. Седейки удобно в колата си, подал ръка през прозореца, медицинско лице му постави инжекцията.

Холивудската звезда посочи, че никога не е бил толкова щастлив, чакайки на опашка. „Елате с мен, ако искате да живеете“, добави той и прикани хората да последват примера му.

Самюъл Джаксън

С предпазна маска на тема „Marvel“, актьорът чакаше на опашка дълго време, но не се отказа.

В Instagram Джаксън сподели селфи, на което се вижда, че е в колата, чакайки да му дойде редът на специалния паркинг за ваксинация.

Доли Партън

Известната певица и актриса обяви, че е избрала да се ваксинира с препарата на Moderna. През 2020 г. тя помогна за разработването ѝ като дари 1 милион долара.

По свой начин Партън промотира ваксинацията сред феновете си – променяйки песента си Jolene, за която написа специален текст.

Райън Рейнолдс

„Най-накрая получих 5G“, пошегува се той, качвайки снимка от ваксинационния кабинет.

Съпругата на звездата – Блейк Лайвли, също го последва и написа в Instagram: „Намерете си човек, който ви гледа така, както аз гледам смелата сестра, която ме ваксинира“.

Джеф Голдблум

68-годишният актьор обяви, че се е възползвал от услуга, при която здравен работник може да те посети в дома. Още през февруари тази година той показа как го инжектират на двора в Лос Анджелис.

Той се е снимал по анцуг и халат, като разказа на последователите си, че няма нищо страшно и припомни, че ще продължи да спазва социална дистанция и да носи маска.

Марта Стюарт

Известната готвачка се ваксинира още в началото на януари. Тя сподели в социалните мрежи, че е направила това в Манхатън.

„Всички се надяваме да сложим край на тази пандемия“, написа Стюарт, която сподели видео от самия процес в клиниката.

Елвис Пресли,

БГНЕС

Използват знаменитости за здравни кампании от години

През 1956 г. Елвис Пресли гостува на живо в „Шоуто на Ед Съливан“, където му поставят ваксина (предоставена на страната предишната година) срещу острото инфекциозно заболяване полиомиелит. С това той става от първите известни личности в САЩ, които агитират обществото за различни здравни кампании. В конкретния случай рокендрол иконата има за цел да насърчи ваксинацията сред тийнейджърите.

Показването на ваксинацията на певеца обаче има обратен ефект, поне за една част от младото поколение, което създава групата „Тийнейджъри срещу полиомиелит“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари