IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джил Байдън на 70: С колело и на плажа

4 юни 2021 18 00

Първата дама приключи с преподаването и сега е време за почивка

Снимка: БГНЕС

Първата дама на САЩ Джил Байдън отпразнува 70-ия си рожден ден на плажа.

Юбилеят беше отбелязан в четвъртък и е бил прекаран в компанията на президента Джо Байдън в семейната вила, намираща се покрай плажовете на Делауеър. „Тя ще бъде със съпруга си и ще прекара един тих следобед“, казва говорителката на г-жа Байдън пред списание People. Тя уверява, че нито приятели, нито други членове на семейството ще присъстват на празненството.

Джил Байдън вече е била в плажната къща, когато президентът е пристигнал в сряда. Очаква се двойката да се завърне във Вашингтон в петък, като това не е първото им напускане на Белия дом. Семейство Байдън често избира да почива в родния си щат Делауеър или някъде другаде, където да се скрие от папараците и задълженията си.

За щастие на Джил и Джо, времето по време на престоя им е било доста приятно и това им е позволило да се насладят на няколко активности на открито. Те са карали колело, като част от минувачите са поздравявали първата дама за рождения ѝ ден. Според репортерите, някои хора дори са пеели „Честит рожден ден!“, когато са забелязали г-жа Байдън. Снимки от почивката показват, че президентът и първата дама се наслаждават на вниманието, усмихвайки се и махайки на всеки минувач.

Според доклади, семейство Байдън е закупило къщата на плажа през 2017 година за 2,7 млн. долара. Тогава те са подписали сделка за 8 млн. долара, която е включвала издаването на три книги след напускането на Белия дом след края на двойния мандат на Обама. Джо Байдън служеше като вицепрезидент на първия чернокож президент на САЩ. Домът се намира само на няколко пресечки от Атлантическия океан. Според Vogue, къщата е на три етажа и е боядисана в леко избелял син цвят.

„Исках това да бъде място, на което спокойно можеш да влезеш мокър от океана с боси крака, да вземеш една метла и да премахнеш пясъка от тялото си“, казва д-р Байдън пред модната библия през 2019 година. Тя допълва, че мечтата ѝ се сбъднала и къщата е точно това, което някога е искала.

Оказва се, че вилата е била обещана на Джил от съпруга ѝ още преди много време. Той ѝ казал, че когато напише своя книга, ще ѝ купи къща край океана. Затова сега на вратата има надпис „Обещанието спазено“. Все пак имотът не влиза твърде лесно в архивите на семейство Байдън. Въпреки че Джил се влюбила в него от пръв поглед, Джо е смятал, че 2,7 млн. долара са доста пари за една къща. Именно затова търсенето продължило, но накрая семейството се върнало на първоначалния избор.

Освен че отпразнува 70 години, Джил вече има повече свободно време, тъй като е лятна ваканция. Първата дама продължи с учителската си професия дори и след влизането в Белия дом. Семестърът в колежа в Северна Вирджиния обаче приключи, което означава и почивка за Байдън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари