IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради коронавируса – Джил Байдън преподава дистанционно

7 април 2021 08 40

Оставила ли ѝ е Мелания Тръмп писмо?

БГНЕС

Джил Байдън определено разсмя екипа си, премятайки го за първи април. За никой обаче не е изненада, че тя се върна в аудиториите на Общинския колеж в Северна Вирджиния. Както бе обявила пред медиите, първата дама на САЩ продължи работата си на преподавател, но заради мерките свързани с коронавируса, тя трябваше да го направи дистанционно.

„Искам хората да ценят учителите, да знаят техния принос и да издигнат професията им“, каза по-рано 69-годишната президентша и уточни, че за нея е важно да продължи с уроците по английски и същевременно да ги съвместява със задълженията си в Белия дом.

„Важно е, казва още тя малко преди съпругът ѝ да бъде избран за президент.

Връщайки се на работното място, г-жа Байдън затруднила ръководството на колежа, което се зачудило как точно да заобиколи разпоредба в конституцията, свързана с нейното заплащане. В крайна сметка деканът разпоредил да не се използва държавно финансиране за месечното ѝ възнаграждение, съобщава CBS News.

Джил Байдън

БГНЕС

Макар американските медии да пишат, че Джил се е върнала в колектива си едва тази пролет, според онлайн програмата на колежа, тя е водила лекции пет дни след като мъжът ѝ е встъпил в длъжност.

Аз съм учител по английски, не първа дама... Оценявам ентусиазма ви, но искам учениците да ме възприемат като техен учител по английски“, споделя съпругата на американския президент по повод поздравлението на своите колеги и критиките, че все още я наричат д-р Байдън.

Жената до Джо Байдън настояла пред колегите си да се върне в класната стая, откъдето да преподава чрез Zoom. Тя не желаела учениците ѝ да я виждат в Белия дом, в съвсем различна обстановка, защото тя по-скоро ще ги насочва към втората ѝ длъжност – на първа дама. Дори написала имейл с искането си, но то било отхвърлено.

И докато г-жа Байдън впечатлява американците с желанието си да работи активно, близки до Мелания Тръмп съобщават, че тя ѝ оставила писмо, напускайки Белия дом. Жената до загубилия президентските избори в САЩ все пак написала мили думи за „добре дошла“ към Джил, с което успяла да спечели уважението ѝ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари