IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оранжевата рокля на Мелания Тръмп във Флорида – символ на верността и новото начало

21 януари 2021 16 30

Бившата първа дама с модел на Gucci, олицетворяващ позитивизъм

БГНЕС

Мелания Тръмп определено ще бъде запомнена като една от най-стилните първи дами в историята на САЩ. От встъпването в длъжност на съпруга ѝ Доналд Тръмп до края на мандата му, тя ни изненадваше с доста елегантни, а понякога и прекалено смели визии, в които откривахме дрехи на много известни марки. Докато тя напусна Белия дом с изцяло черен ансамбъл, външният ѝ вид при кацането ѝ във Флорида бе в пълен контраст на него. За учудване на мнозина, тя излезе на стълбата на самолета Air Force One с цветен тоалет. Според модни критици, оранжевото в него олицетворява верността и желанието ѝ за ново начало, в което тя ще има по-голяма свобода.

„Оранжевото е новото черно“, пишат американски издания

Бившата първа дама пристигна в Палм Бийч с дълга рокля на марката Gucci. Тя се отличава със своята шестоъгълна щампа, съчетала в себе си нюанси като оранжево и тъмносиньо. Те са върху основен цвят карамел. Дължината ѝ е малко над глезените, като от лявата страна има цепка. Деколтето ѝ е високо, а леко разкроените ръкави са малко над китките.

Моделът, съчетал в себе си вълна и коприна, струва 3 700 долара.

„Страхотна рокля за времето във Флорида“, „Истинска класа и красота – това определено ще ни липсва“, „Надявам се, че ще има още публични изяви“, „Тя е невероятно елегантна дама“, пишат потребители на Instagram под снимките с Мелания Тръмп.

След черния костюм, с който съпругата на Доналд Тръмп искаше да покаже, че ще ѝ е мъчно за дните, прекарани в Белия дом и ролята ѝ на първа дама, с бомбастичната си оранжева рокля тя намеква, че е уверена в себе си и готова за своето ново ежедневие далеч от камерите. Все пак, ако се върнем назад във времето, ще видим отегчения ѝ поглед на някои официални събития и спекулациите за нейната двойничка, с което може да се каже, че тя очаква с нетърпение да замени високите токчета с чифт маратонки или балерини.

Оранжевият цвят – символ на топлота, вярност и позитивизъм

Според експерти по цветовете, оранжевият олицетворява самоувереността; равновесието между съзнанието и либидото; обновлението. Като топъл нюанс, той се свързва със слънцето, радостта, щастието и решителността. Освен това стимулира здравословното начало.

Що се отнася до модата, оранжевото е предпочитано от доста дизайнери. То често се използва за привличане на вниманието, като част от елементите в някои модели, които са символ на елегантност. А хората, които ги носят, внушават увереност, изисканост и ентусиазъм да бъдат различни. Именно това може би иска „да ни каже“ и Мелания Тръмп, слагайки нещо различно от черния цвят, с който я виждахме често в края на миналата година и в началото на януари.

Последните тоалети на първата дама – отново на европейски дизайнери

Семейство Тръмп напусна Вашингтон облечено в черни дрехи. Много модни издания отбелязаха, че костюмът, носен от Мелания, е съставен от Chanel и Dolce & Gabbana – две европейски марки. Това направи голямо впечатление на фона на палтата на Камала Харис и Джил Байдън, които са изработени в Америка.

Ванеса Фридман – моден критик и редактор в New York Times, сподели в Twitter, че черният ансамбъл на Мелания е подходящ за последната ѝ изява, като с избора си тя не е учудила никого, защото по време на мандата на съпруга ѝ не е залагала на дрехи на местни дизайнери.

Предвид политиката на Тръмп, който до последно издигаше Америка в култ и акцентираше върху вътрешната търговия, жена му бе критикувана за голяма част от нещата в своя гардероб.

По-рано този месец Insider съобщи, че много американски дизайнери, сред които Крисчън Сириано, Зак Посен и Марк Джейкъбс, вече не желаят да обличат Мелания Тръмп. Може би това е една от причините тя да се обърне към Gucci за пристигането си във Флорида.

Макар доста американци, предимно жени, да харесват неподражаемия стил на жената до Доналд Тръмп, тя напуска Белия дом като първата дама с най-нисък рейтинг в историята на страната. Според ново проучване, цитирано от Investor.bg, тя има одобрение от 42%, а неодобрението за нея достига 47%.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари