IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мелания Тръмп и Доналд Тръмп – странното първо семейство на Америка и отношенията им

3 юни 2020 18 00

Двамата нямат никаква химия помежду си

Снимка: БГНЕС

Избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените американски щати през 2016 година беше една от най-големите изненади. След като Обама сътвори история като първия чернокож главнокомандващ на страната, всички мислеха, че Хилари Клинтън ще продължи традицията и ще стане първата жена в Белия дом. Това обаче не се случи и на нейно място дойде бизнесменът Тръмп, който обеща, че ще спре имиграцията в САЩ и ще построи стена на границата с Мексико.

Заедно с Доналд в Белия дом влезе и съпругата му Мелания, която, от своя страна, успя да влезе в историческите книги. Тя е единствената първа дама от 200 години насам, която е родена извън границите на САЩ, както и първата дама, чийто роден език не е английският. Г-жа Тръмп може да се похвали и с това, че пише история като първата първа дама, която е била бивш модел на бельо.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melania Trump (@melaniatrump.style) on

Тя бързо си спечели фенове и критици, които следват всяка нейна стъпка. На няколко пъти е нарушавала традициите, но пък винаги е впечатлявала с избора си на тоалети. Почитателите ѝ аплодират модния ѝ вкус, но пък критиците я обвиняват, че харчи много пари за дрехи. Това, за което всички могат да се съгласят, е странното отношение между Мелания и Доналд Тръмп.

Двамата се женят през 2005 година, а на сватбата присъстват множество звезди, сред които са и Бил и Хилари Клинтън. Година по-късно се ражда синът им Барън. Когато Доналд е избран за президент, Мелания и Барън не се местят веднага в Белия дом заедно с него, а остават в Ню Йорк, за да може момчето да завърши училище. Това е доста скъпо удоволствие, защото само охраната на първата дама е струвала 27 млн. долара.

Още с влизането си в най-известния дом в САЩ, семейство Тръмп е под наблюдение. Много от хората твърдят, че бракът между Мелания и Доналд е по сметка, а любовта им е пълна измислица. Езикът на тялото им още повече подсказва, че нещо не е наред в отношенията им. През 2017 година, когато семейството прави първата си визита зад граница, двамата стоят на голямо разстояние един от друг и дори не се държат за ръка.

Това не е единственият път, в който семейство Тръмп привличат погледите с проблемите си. Много често камерите успяват да заснемат как Мелания отказва да държи ръката на съпруга си, или го прави само за части от секундата. Един от най-запомнящите се моменти беше в Тел Авив, когато г-жа Тръмп направо изблъска ръката на Доналд, когато той й я предложи.

Разбира се, не можем да забравим и за сцената, в която Мелания умело се измъкна от още една проява на близост. При слизане от правителствения самолет, кацнал в Рим, президентът на САЩ се опитва да хване за ръката съпругата си, но тя тъкмо тогава решава да оправи косата си. Умен ход, Мелания, умен ход!

Според Майкъл Улф, автор на книгата „Fire and Fury“, която разказва за живота на Тръмп в Белия дом, Мелания е плакала, когато Доналд е бил избран за президент. Сълзите обаче не били от радост. Пиарът на президента категорично отхвърли тези твърдения и заяви, че г-жа Тръмп е била много щастлива от победата.

Феновете коментират, че вярват повече на Улф, защото много добре се виждало колко нещастна е била Мелания по време на президентската клетва. Американците често сравняват сегашното първо семейство с предходниците им. Барак и Мишел Обама бяха едни от най-обичаните личности сред населението и останаха в Белия дом в продължение на 8 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Storyteller Nigeria (@storytellerngr) on

Когато Барак предаде щафетата на Доналд, двамата мъже имаха коренно различно отношение към съпругите си. Това накара много хора да смятат, че семейство Тръмп нямат никаква химия помежду си и по-скоро са близки приятели, а не съпрузи. 

Последната сцена, която предизвика дебати около любовта в Белия дом, стана преди ден, когато Доналд и Мелания посетиха Националното светилище „Свети Йоан Павел II“ във Вашингтон. Тогава г-жа Тръмп носеше големи слънчеви очила, които не свали през цялата визита. Някои приеха това като неуважение към мястото, но други заподозряха, че тя иска да скрие истинските си емоции. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Conte Girls (@conte_firmami_il_decreto) on

Когато президентът я помоли да се усмихне на камерите, Мелания само вяло повдигна краищата на устата си и отново върна каменното си изражение. На фона на масовите протести в страната заради убийството на Джордж Флойд, първата дама помоли всички граждани да си останат по домовете и да спазват вечерните часове, наложени в някои градове. Тя поднесе своите съболезнования на семейството на жертвата. 

От друга страна, Доналд Тръмп заплаши протестиращите с армията и заяви, че ще бъде твърд в позицията си. Още една тема, по която първото семейство има разногласия. 

Като допълнение към видимите им проблеми, от биография за Мелания Тръмп става ясно, че тя не спи в обща спалня с мъжа си. Вместо това тя се е настанила в стаята, която преди това е била обитавана от майката на Мишел Обама – Мериан Робинс. Г-жа Тръмп има и собствена стая за красота, в която си оправя косата, грима, а отделно от това има и фитнес с машина за пилатес. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари