IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Мелания Тръмп винаги позира с отворена уста?

30 септември 2020 16 30

Първата дама на САЩ се следи внимателно от всички

Снимка: БГНЕС

Селфито отдавна намери място в речника ни и постепенно всеки от нас започна да се учи как да позира пред камера. Независимо дали сами ще си правите снимка, или ще оставите тази задача на друг, то правилното заставане е от изключителна важност за лайковете в социалните мрежи. 

Някои от нас предпочитат да остават в сянка по време на групови снимки, докато други търсят централното място сред приятелите си, за да може хората да забележат първо тях. Това, което Мелания Тръмп обича да прави, е така наречената рибешка уста. Физиономията може да бъде забелязана на много от официалните ѝ снимки, направени през последните 15 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melania Trump (@melaniatrump.style) on

Обикновено използвана от звездите по червения килим, рибешката уста е лицева поза, при която горната и долната устна са съвсем леко разделени и разтеглени в почти незабележима усмивка. Името идва от приликата с устата на рибата. Интересното е, че това е една от най-добрите пози за пред камера. 

„Така визията придобива доста сексапилен оттенък“, казва експертът по езика на тялото Трейс Браун пред InStyle. По този начин устните изглеждат по-големи от обикновено. Тя добавя, че супермоделите са любители на този вид усмивка, защото по този начин не привличат внимание към лицето си, а оставят критиците да се фокусират върху дрехите. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by forever mell (@forevermelania) on

Имайки предвид, че Мелания се е подвизавала като модел преди да се омъжи за Доналд Тръмп, не сме изненадани, че тя много добре знае как да прави рибешката уста. В допълнение към почти притворените устни, тя леко накланя глава надолу, така че камерата няма да види долната страна на ноздрите ѝ. Тази поза прави очите да изглеждат по-големи спрямо останалата част от лицето.

„Хората са привлечени към големите очи. Ето защо харесваме малките кученца и бебета“, казва Браун. 

Това обаче не означава, че Мелания не се усмихва от време на време. Понякога виждаме как първата дама искрено се наслаждава на определен момент и не може да скрие огромната си усмивка. Тук отново не трябва да се фокусираме върху устата, а върху очите. „Тогава очите светят и показват емоция и енергия“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fashion.style (@fashion.style.mhj) on

Ако и вие искате да пробвате рибешката уста, може да го направите съвсем лесно. Браун казва, че трябва да сложите езика си на върха на устата. Това веднага ще създаде нужното разделение между устните, ще свие леко лицето и ще направи очите ви по-големи. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари