IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов скандал: Питал ли е принц Хари кралицата за името на дъщеря си?

14 юни 2021 18 00

Херцогът на Съсекс води война с британската преса

Снимка: БГНЕС

Каквото и да направят херцозите на Съсекс, то бива подлагано на съмнение във Великобритания. Или поне от медиите. Ето че журналист критикува името на дъщерята на принц Хари, с което предизвика и неговия гняв.

Херцогът на Съсекс заплаши да съди BBC, след като медията, позовавайки се на старши вътрешен представител на Бъкингамския дворец, съобщи, че принц Хари не е поискал разрешение от Елизабет II да нарече дъщеря си Лилибет. Така кралицата била наричана само от родителите си и покойния ѝ съпруг принц Филип.

Раждането на дъщерята на Хари и Меган Маркъл бе обявено миналата неделя. Близки до тях разказаха пред пресата, че двойката се е консултирала предварително с баба си за името на бебето и е получила нейното одобрение. BBC отрече тези твърдения и заяви, че възгледите на кралицата не били взети под внимание, защото не била питана.

Принц Хари беше възмутен от подобни думи и с помощта на своя близък приятел, журналиста Омид Скоби, той побърза да увери обществеността, че Елизабет II е първият човек, с когото се е свързал след раждането на наследницата си. Също така беше отбелязано, че ако кралицата се е смутила от избора на това име, тогава херцозите на Съсекс със сигурност щели да се откажат от тази идея.

По-късно Дюк отишъл в адвокатската кантора Шилингс и обещал да се срещне с BBC в съда, ако компанията не отстъпи. В момента изявленията на двете страни остават валидни. Бъкингамският дворец отказва да коментира ситуацията.

По-рано принц Хари се противопостави на BBC заради разследване, което доказа, че журналистът Мартин Башир използва нечестни методи, за интервю с принцеса Даяна през 1995 г.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари