IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква е истинската причина принц Хари да даде интервю на Опра Уинфри?

24 юни 2021 10 50

Херцогът на Съсекс е бил изключително гневен на кралското семейство

Снимка: БГНЕС

Дълго време феновете на кралското семейство се чудеха какво е подтикнало принц Хари да даде откровено интервю на Опра Уинфри, в което пред целия свят той критикува институцията на монархията и роднините на Елизабет II.

Херцогът на Съсекс и съпругата му Меган Маркъл обвиниха семейството в расизъм и безразличие.

Според Daily Mail истинската причина, която подтикнала принц Хари към публични разкрития, бил гневът. „Той беше бесен, след като Бъкингамският дворец го лиши от всички военни звания. Това се случи само ден преди интервюто с Опра. Ето защо херцогът на Съсекс беше толкова ядосан и изключително емоционален. Военният статут беше важен за него като човек, който служи в армията.“, коментира източник пред изданието.

Предполага се също, че решението за запис на това интервю е взето, след като херцогът и херцогинята на Съсекс са информирани, че синът им Арчи (по решение на принц Чарлз) никога няма да получи почетната титла или да стане принц.

Темата беше подчертана, наред с други, в шокиращия разговор на двойката с Опра Уинфри, който се излъчи в Обединеното кралство по ITV на 8 март, ден след първото му излъчване по CBS.

Хари бе лишен от званието генерал-капитан на кралските морски пехотинци, дадено му от дядо му принц Филип, след решението му да се откаже от кралския чин.

Титлата почетен командир на кралския флот в Хонингтън в Съфолк и титлата главнокомандващ на малки кораби и подводници на Кралското военноморско командване бяха върнати на кралицата. Това решение опустоши принц Хари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари