IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обрат: Лилибет не била кръстена съвсем в чест на Елизабет II

24 юни 2021 18 00

Ето и подробности

Снимка: БГНЕС

Стюарт Пиърс, бивш учител по актьорско майсторство на принцеса Даяна, направи изненадващо съобщение. Той отбеляза, че наричайки дъщеря си Лилибет, херцогът и херцогинята на Съсекс отдават почит не на кралицата, а на покойния принц Филип, защото именно той винаги се обръщал към жена си Елизабет II с този сладък прякор. По думите му принц Хари е обожавал дядо си. И сега споменът за него винаги ще бъде жив благодарение на името Лилибет.

„Няма съмнение, че принц Филип, възгледите му за живота и възпитанието му са оказали голямо влияние върху внука му. Хари му беше много отдаден“, подчерта Пиърс, добавяйки, че както херцогът на Единбург, така и херцогът на Съсекс са попаднали в подобни житейски обстоятелства.

„Филип се отказа от обещаваща морска кариера, за да бъде с жената, която обичаше“, спомня си Стюарт Пиърс в интервю за Daily Mail.

Той каза още, че изборът на име за детето свидетелства за възхищението на Хари от „личните качества“ на кралицата – тези, които от страна на Нейно Величество не е обичайно да се показват публично. Както и „на никого никога не би му хрумнало да се обърне към кралицата с „Лилибет“.

Стюарт Пиърс смята, че решението да се отдаде почит на кралското семейство с неформално име се дължи и на факта, че принц Хари, следвайки завещанията на покойната принцеса Даяна, не иска да загуби емоционална връзка с брат си, принц Уилям.

„Майка им ги научи да приемат трудностите лесно и да живеят възможно най-щастливо. Сигурен съм, че ако беше по тяхна воля, и Уилям, и Хари биха предпочели просто имената си вместо ангажиращото „Ваше Кралско Височество“... Официалното поведение отрича всякаква любов и поражда емоционално отчуждение. Накрая нишестената задуха придоби човешко лице, изразът на чувства зае мястото, което му се полага, а пренебрежителната критика се превърна в прозорлива загриженост“, изрази мнението си Пиърс.

„Даяна ще бъде доволна от избора на име за бебето. Лилибет е много специален домашен прякор... Принцесата би била силно развълнувана от това!“, Заключи Пиърс. Той също така отбеляза, че кралицата е била „доволна“, когато научила, че новородената дъщеря на принц Хари и Меган Маркъл е кръстена Лилибет. Той призова да не се вярва на спекулациите, разпространявани от журналисти за трудните отношения в кралското семейство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари