IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет II покани принц Хари и Меган Маркъл на годишнината от управлението ѝ

30 юни 2021 18 00

Но не се знае дали херцозите на Съсекс ще се качат на балкона със семейството

Снимка: БГНЕС

През 2022 г. в Лондон ще се състоят няколко мащабни тържества наведнъж: Елизабет II ще отпразнува платинената си годишнина – 70-годишнината от управлението си на кралския трон, както и 96-ия си рожден ден. Според източници, близки до кралското семейство, принц Хари и Меган Маркъл са в списъка с гости.

The Mail on Sunday съобщава, че херцогът и херцогинята на Съсекс планират да вземат участие в парада Trooping the Color, който ще бъде част от честванията на годишнината.

Остава въпросът дали те ще бъдат допуснати до вътрешното светилище – балкона на Бъкингамския дворец, за да заемат място до Елизабет II и други действащи кралски особи в приветстването на традиционния полет на Кралските военновъздушни сили.

Тази и миналата година мащабният парад беше отменен поради тежката епидемиологична ситуация. Според социалните медии в Бъкингамския дворец през 2022 г. всички събития ще се провеждат според графика.

В предишни години присъствието на всички членове на кралското семейство на подобни събития беше задължителна традиция. Наскоро обаче беше съобщено, че списъкът на участващите в официални събития може да бъде значително намален и ограничен само до работещи членове на семейството, за което принц Чарлз активно се застъпва.
Все още няма информация дали Меган и Хари ще останат в „списъка с фаворити“.

Според източник от двореца: „Това ще бъде решено когато събитието наближи. Има определени ограничения за това колко хора могат да излязат на балкона.

Определено до кралицата в такъв момент трябва да има хора, които изпълняват своите кралски задължения. Присъствието на херцога и херцогинята на Съсекс там е голям въпрос.“


През 2012 г. принц Андрю вече е ставал „жертва“ на подобно разминаване. Според източници името му тогава е зачеркнато от самия принц Чарлз. Предвид трудните му отношения с най-малкия му син и многократните обвинения на кралското семейство от Меган и Хари, те може да нямат място на балкона.

Тържествата за отбелязване на 70-годишното управление на Елизабет II ще продължат през 2022 г., но акцентът ще бъде уикендът от 2 до 5 юни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари