IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво разкрива езикът на тялото в поведението на принц Хари и принц Уилям?

2 юли 2021 13 45

Експерт коментира неудобната среща

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям и принц Хари се срещнаха на 1 юли в двореца Кенсингтън за откриването на статуя на принцеса Даяна. За дългоочакваното събиране на братята се заговори много преди тържественото събитие, защото феновете на кралското семейство се тревожеха от горещия въпрос – ще успеят ли да установят контакт след дълги месеци на отчуждаване и студената война?

По време на церемонията по откриването принц Хари и принц Уилям стояха един до друг. Братята изнесоха съвместна реч, въпреки че преди това беше съобщено, че най-вероятно поради несъгласия те ще говорят поотделно. „Всеки ден искаме тя да бъде с нас“, казаха принцовете, говорейки за майка си.
Но техните жестове и мимики говореха много по-красноречиво от думите за истинското отношение на Хари и Уилям един към друг.

И така, херцогът на Съсекс, преди тържествения момент на откриването на статуята, от вълнение плесна с ръце. Опита се да бъде спокоен, шегувайки се с чичо си Ърл Спенсър и сестрите на Даяна, лейди Сара Маккоркодейл и лейди Джейн Фелоус, поздравявайки и двете лели с целувки, и се засмя не на място, отбелязва източник, цитиран от OK Magazine.

Снимка

БГНЕС

Експертът по езика на тялото отбеляза, че по този начин принцът, съзнавайки студения прием на роднините си по време на погребението на принц Филип, се е опитал да се превърне в „душата на компанията“ и да спечели всички присъстващи.

Принц Уилям, от друга страна, изглеждаше сериозен през цялата кратка церемония, като не си позволяваше да бъде прекалено емоционален.

Няколко минути преди откриването на статуята братята успяха да разговарят очи в очи. Експертът по езика на жестовете отбелязва, че по време на разговора принц Хари непрекъснато се е опитвал да направи нещо с ръцете си. Държал ги отстрани на сакото си, въртял пръстена на пръста си, което ясно показва, че се е опитал да спечели съчувствието на брат си, но същевременно изпитвал чувство на вина и колосална неловкост.

Принц Уилям не поглеждаше брат си по време на разговора и се държеше встрани, само от време на време дежурно се усмихваше. Очевидно той просто се опитваше да се покаже силен пред светкавиците на фоторепортерите.

Снимка

БГНЕС

Експертът по езика на тялото смята това поведение за проява на вътрешна воля: най-вероятно Уилям трябва да работи усилено върху себе си, за да не позволи емоциите му да надделеят. Той показва само уважително снизхождение към Хари, който нанесе твърде много удари по репутацията на кралското семейство през последните няколко месеца в откровените си интервюта.

Херцогът на Съсекс внезапно напусна двореца Кенсингтън, след като прекара там час и половина. Не е известно дали той се е върнал във Frogmore Cottage, където е възможно да е срещнал баба си Елизабет II или е отишъл направо към летище Хийтроу, за да се върне в Лос Анджелис при съпругата си Меган Маркъл и децата си – Арчи и Лилибет.

Снимка

БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари