IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокатът на Бритни бил нает без нейно съгласие

7 юли 2021 08 40

Оказва се, че изпълнителката му плаща повече, отколкото тя може да изхарчи за седмица

Снимка: Getty

През последните седмици делото на Бритни Спиърс срещу настойничеството на баща ѝ е централна тема по целия свят. След 13-годишно мълчание изпълнителката най-накрая сподели какво е да живееш под опеката на родителя си, който да решава всичко за личния и професионалния ти живот. Оказва се, че Спиърс не е имала право да има деца след раждането на синовете ѝ, както и че не може да се омъжи за сегашния си приятел.

Преди седмица стана ясно, че съдът в Лос Анджелис отказа искането на Бритни за премахване на настойничеството на баща ѝ, което разгневи още повече феновете. Те отново започнаха протести и петиции, в които настояват решението да бъде променено и изпълнителката да бъде освободена. Другата страна в договора по настойничество – Bassemer Trust – сама се е оттеглила от задълженията си, казвайки че иска да уважи желанието на Спиърс.

Сега излизат още подробности около скандалното дело, като от New Yorker твърдят, че адвокатът на Бритни е бил нает без нейното съгласие, а разходите му са по-големи отколкото самата тя има право да изхарчи за седмица. Сам Ингхам е нает да представлява Спиърс през 2008 година, след като тя е обявена за неспособна да управлява собствените си активи. Оттогава той се разпорежда с всичко, което притежава клиентката му.

Изпълнителката продължава да плаща на Сам, въпреки че не тя го е избрала за свой защитник. Тя също така покрива абсолютно всички съдебни разходи на всички страни, включени в договора ѝ за настойничество. Статията в The New Yorker посочва, че разходите за Ингъм са повече от тези, които Спиърс прави за себе си. „Спиърс покрива годишната му заплата от 520 хиляди долара, а собствените ѝ разходи за живот през 2019 година са били 438 360 долара“, пишат от списанието.

Други доклади описват сумата от 520 000 долара като максимум, от която Ингъм получава сума, определена от часовете, в които е работил. The New York Times пишат, че на адвоката се плаща по 475 долара на час, а заплатата му е ограничена до 10 хиляди на седмица. Тази сума е била и одобрена от съда, което би било равно на 520 хиляди долара годишно, ако той получава цялата сума всяка седмица. През 2019 година Ингъм спечелил около 373 000 долара като адвокат на Спиърс. Според The New York Times, от 2008 година насам той е получил общо 3 млн. долара.

Последните финансови документи пък показват, че Спиърс се ограничава до надбавка от 2000 долара на седмица. През 2012 година, въпреки че ѝ бяха платени милиони да се появи като съдия в „X Factor“, тя не успява да покрие сметка от 1300 долара за вечеря с приятел в Лос Анджелис. Според други финансови отчети, през 2018 година тя е похарчила 400 хиляди долара за разходи за живот. Година по-късно тази цифра скача само с 38 360 долара.

Ингън беше критикуван, след като Спиърс заяви, че не я е информирал за правото ѝ да поиска край на настойничеството. Преди публичното ѝ изявление пред съда, адвокатът на изпълнителката се разграничи от всичко, което тя може да каже.

Според ET, през 2018 година тя е похарчила над 1 млн. долара за юридически и други хонорари, покривайки разходите на Ингам, както и останалата част от правната работа, свързана с поддържане на споразумението. Тази сума включва плащания към адвокати, представляващи настойниците. Според The New York Times, договорът за настойничество я задължава да покрива всички законови сметки.

Последните съдебни документи, цитирани от The New Yorker, показват, че баща ѝ Джейми Спиърс също е похарчил близо 900 хиляди долара от сметката на Бритни, за да покрие работата на ПР специалисти между октомври 2020 и февруари 2021 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Gerry ( преди 2 години )
Бритни няма близнаци. Има две момчета с малка разлика във възрастта.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар