IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още ли са херцози: Какъв е истинският статут на Меган Маркъл и принц Хари?

9 юли 2021 17 50

Открити са несъответствия в свидетелството за раждане на Лилибет Даяна

Снимка: БГНЕС

На 4 юни херцогът и херцогинята на Съсекс станаха родители за втори път: в болницата в Санта Барбара се роди бебето Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор, кръстено на нейната прабаба, кралица Елизабет, и баба ѝ, принцеса Даяна. Наскоро свидетелството за раждане на момичето беше на разположение на западните медии, които забелязаха няколко интересни подробности.

След „Мегзит“ Елизабет II лиши внука и съпругата му от кралски титли, но в първия документ на Лилибет принц Хари е посочен като Негово Височество херцог на Съсекс. Но майката на бебето няма връзка с британската монархия: тя е записана като Рейчъл Меган Маркъл.

Когато бившата актриса роди сина си Арчи през май 2019 г., тя все още беше член на кралското семейство, така че се очакваше да бъде включена в списъка заедно с почетната титла. В графата „Професия“ херцозите са посочени като принц и принцеса на Обединеното кралство. Този път те решиха да пропуснат тази точка, тъй като заниманието на двойката е трудно да се опише с една дума.

Запознати отбелязват, че Арчи и Лилибет са граждани както на САЩ, така и на Великобритания. Засега те нямат титли, но всичко може да се промени, когато принц Чарлз заеме трона: според традицията внуците на крал или кралица автоматично стават принцове и принцеси.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари