IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След обвиненията в насилие: Мерилин Менсън се предаде на властите

13 юли 2021 10 50

Малко по-късно обаче той беше освободен под гаранция

Снимка: БГНЕС

Мерилин Менсън е прекарал няколко часа в ареста в Лос Анджелис, след като се е предал по обвинения за насилие. Малко по-късно обаче той е бил пуснат на свобода, след като е била платена наложената му гаранция.

52-годишният изпълнител, чието истинско име е Брайън Уорнър, е изправен пред две обвинения в насилие след инцидент с участието на видеооператор в Гилфорд, Ню Хемпшир през 2019 година. Записите от камерите в ареста на Ел Ей показват, че Менсън е бил задържан на 2 юли. Шефът на полицията в Гилфорд казва пред E!News, че изпълнителят се е предал на властите във връзка със заповедта за арест, издадена през 2019 година. „Като институция, ние сме изключително благодарни, че г-н Менсън е решил да се предаде след издаване на заповедта за арест, която е активна от 2019 година“, казва Антъни Бърпи. Той допълни, че Мерилин е бил освободен малко по-късно след изплащане на гаранцията.

През май, когато полицията в Гилфорд направи заповедта за арест публична, адвокатът на Менсън заяви пред телевизионната станция NBC10 в Бостън, че клиентът му обича да бъде провокативен по време на концерти и това е ясно на всички фенове. „Това обвинение за насилие, подадено от видеооператора, дойде след като той поиска от нас 35 000 долара за малко количество слюнка, докоснало ръката му. Ние поискахме доказателства за инцидента, но не получихме такива“, допълва защитникът. Според него, цялата ситуация е абсурдна, но той и клиентът му ще съдействат на властите до изчистване на случая.

Трима свидетели от концерта казали пред списание People, че видели как Менсън наплювал операторка. „Той плюеше навсякъде и слюнка попадна върху камерата ѝ, затова тя я избърса, а това издразни Менсън. След това той се доближи до нея и я наплю без да му мигне окото. Тя беше ядосана и отвратена, така че си излезе от концерта, а той просто се засмя“, казва един от източниците. Изпълнителят трябва да бъде изправен пред съда в Ню Хемпшир, но датата все още не е оповестена. Ако бъде признат за виновен, той може да прекара една година в затвора и да плати глоба от 2000 долара.

Обвиненията и арестът на Менсън идват на фона на други твърдения в сексуален тормоз над жени, четири от които са завели граждански дела срещу него за предполагаемо посегателство. Сред тях са звездата от „Игра на тронове“ и бивша негова приятелка Есме Бианко, бившата му асистентка Ашли Уолтърс и моделът Ашли Смитлайн.

Менсън отрече да е извършил неправомерни действия и засега не е обвинен във връзка с тези твърдения. През февруари обаче шерифският отдел на Лос Анджелис съобщи, че започва разследване по обвинения за домашно насилие с участието на Мерилин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари